AVSound este importator oficial al prestigiosul producator american de amplificatoare cu lampi Rogue Audio. Acesta din urma este mai putin cunoscut in Romania, insa noi speram sa va convingem de calitatea produselor acestora.
Istorie
Rogue Audio este o companie americana cu sediul in Pennsylvania, USA. Toate produsele lor sunt manufacturate local si nu sunt subcontractate unui producator din Asia. Acest fapt este neobisnuit in prezent, in special cand vine vorba de amplificatoare pe lampi cu preturi rezonabile.
In spatele proiectului Rogue Audio se afla un inginer talentat pe nume Mark O’Brien. Acesta are o diploma in fizica la Cal Poly la care a adaugat mai tarziu un MBA. Inainte de a incepe afacerea Rogue Audio, Mark O’Brien a lucrat multi ani in proiectarea sistemelor laser la Bell Labs. Intr-un interviu pentru dagogo.com el spune ca pe la mijlocul anilor ’90 a remarcat o diferenta mare intre performanta amplificatoarelor si preturile acestora. Pornind de la acest gand s-a apucat de construit amplificatoare cu lampi la care raportul pret-performanta sa fie echitabil.

Calitate audiofila la preturi rezonabile
Rogue Audio sunt recunoscuti pentru calitatea electronicelor produse la un pret rezonabil, fara ca acest fapt sa insemne o reducere a calitatii componentelor sau folosirea mainii de lucru din tarile asiatice. Secretul lor este calitatea managementului. Contractele semnate pe perioade lungi cu furnizorii de componente electronice permit achizitionarea de piese scumpe, in cantitati mari, pe care le pot pastra in depozitele furnizorilor. Acest mod de lucru permite obtinerea unor preturi de volum fara cheltuieli imense. De asemenea, folosesc o multime de circuite si piese ca si componente comune intre diferite modele, iar asta permite cumpararea unor volume mari de componente cu pret redus.

Design & Tehnologie
Filosofia designului Rogue Audio este proiectarea de produse pe care ei le doresc in casele lor. Un exemplu in acest sens ar fi amplificatorul integrat Cronus Magnum. La construirea acestuia cei de la Rogue Audio au pornit de la ideea unui amplificator integrat, mic, puternic, usor de pozitionat intr-o sufragerie si cu un pret rezonabil. Pastrand aceasta idee electronicele sunt proiectate cu accent pe designul circuitului si nu pe folosirea de componente exotice ce aduc costuri suplimentare. Introducerea de componente scumpe in montaj se face daca designul circuitului necesita folosirea unor asemenea piese si doar daca acestea contribuie la cresterea performantei aparatului. La Rogue Audio se pune accent pe proiectarea sursei de alimentare, considerata de acestea ca fiind critica. Motivul este unul foarte simplu. Semnalul audio este folosit pentru a modula iesirea sursei de alimentare, care, de fapt, este cea ce ascultam. Adevarat, sursele de alimentare de calitate sunt scumpe, dar pentru un sunet foarte bun acestea sunt necesare. Din acest motiv toate electronicele Rogue Audio sunt asamblate cu surse de alimentare de inalta calitate.

Pentru mai multe detalii, sfaturi, programarea de auditii, contactati echipa AVmall.

Pentru specificatii, preturi si detalii complete, puteti consulta  o larga varietate de produse Rogue Audio aici link .

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: