O pereche de boxe la Dusty TV? Da, ati vazut bine. Cred ca ultima recenzie cu boxe a fost a unei perechi de Iniana Line Tesi 661 in vara anului trecut.

Astazi vin cu o noua recomandare in aceasta categorie de produse cu un pret mai mare si performante pe masura. Sa facem cunostinta cu Acoustic Energy AE1, o pereche de boxe active care m-au surprins in diverse moduri despre care voi vorbi mai tarziu.

Exista o tendinta a consumatorilor de hi-fi de a alege produse cu mai putine batai de cap si care nu sacrifica sunetul in avantajul comoditatii. Astfel s-a nascut categoria de boxe active performante. KEF a dat tonul cu LS50W iar acum avem AE1 in aceasi categorie de performante. Chiar daca AE1 nu are toate functiile lui LS50W, nu dezamageste la capitolul sunet, ba chiar impresioneaza.

Inaltele redate de acest tweeter din aluminiu sunt smooth, foarte smooth fara urme de sibilanta sau sunet metalic. Au fost exact in zona aceea de mijloc, nici prea evidentiate dar nici nu ducem lipsa de ele. Toate instrumentele din registrul de sus au sunat placut, fara ca tweeterele sa fure ceva din prezentarea lor. Nu am simtit nevoia nici aici sa maresc intensitatea lor cu egalizatorul din spate. Tinand cont ca tweeterele sunt din aluminiu m-am asteptat la cu totul alt sunet, ceva mai agresiv si ceva mai harsh dar iata ca nu suna deloc asa.

Spatialitatea mi s-a parut a nu fi la aceeasi inaltime ca celelalte caracteristici descrise mai sus. Mi-ar fi placut sa fie mai mare, sa simt elementele mai bine amplasate in spatiul dintre boxe. Testul de amplasare a instrumentelor a scos la iveala o incapacitate de a plasa instrumentele intre boxe sau in fata si in spate, instrumentele avand putin spatiu de manevra in jurul boxe. Centrul pare rezervat mai mult vocilor decat intrumentelor.

Detaliile sunt usor de observat datorita separarii instrumentelor de care vorbeam mai sus. Nu vorbim de detalii la nivel clinic, agresiv, ci de detalii prezentate intr-un mod mai putin agresiv, placut.

Articolul poate fi citit in intregime aici.

Poze aici.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: