Stire

Apple HomePod – Control vocal de la mai multi utilizatori?

Gigantul tehnologic a patentat “profilarea utilizatorului pentru procesarea comenzii vocale”.

Apple HomePod poate fi cea mai buna boxa inteligenta pe care am auzit-o, asta nu inseamna ca nu are limitarile ei – una dintre acestea fiind faptul ca poate accepta doar un singur utilizator.

Ei bine, acceptarea mai multor utilizatori pentru HomePod si alte dispozitive care utilizeaza Siri poate fi pe cale de lansare. Un brevet pentru profilarea utilizatorilor in vederea procesarii vocale a fost astazi acordat de catre Oficiul pentru Brevete si Marci al S.U.A., asa cum anunta Apple Insider.

Brevetul ar putea insemna ca Apple cauta in dispozitivele sale posibilitatea de a identifica utilizatorii dupa particularitatile vocilor, si, astfel, sa efectueze sarcini specifice pentru fiecare in parte.

De exemplu, daca i-au fost atribuite unui HomePod mai multe profiluri de utilizator, unul dintre proprietarii acelor profiluri ar putea cere ca mail-urile sale sa fie citite fara a accesa conturile celorlalti.

Acest lucru sugereaza ca profilarea se va realiza in timp, tinand cont de limbaj, accente, obiceiuri si moduri de utilizate particulare ale user-ilor.

Cu toate acestea, brevetul nu spune clar ca aceasta este intentia Apple, doar recunoasterea utilizatorului dupa particularitatile sale vocale fiind garantata pana in prezent.

Specificatii, preturi Boxe Portabile gasiti aici

Specificatii, preturi Boxe Active & Wireless gasiti aici

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: