Ghid | Recenzii Stire

aptX Adaptive de la Qualcomm promite suport High-Resolution

Qualcomm doreste sa aduca experienta cablata la redarea fara fir.

 

Mai intai, a fost aptX – un codec care a adus calitatea audio a CD-ului la redarea wireless. A aparut apoi aptX HD (care suporta 24 bit hi-res) si aptX low-latency, care are scopul de a imbunatati sincronizarea continutul audio-video (ex: gaming).

Acum, Qualcomm a preluat mai mult sau mai putin aceste caracteristici, dar a imbunatatit stabilitatea si a optimizat sunetul, impachetandu-le intr-un nou codec audio Bluetooth, de ultima generatie. Acesta se numeste aptX Adaptive.

Recunoscand ca traim intr-o lume din ce in ce mai lipsita de fire, unde o mufa pentru casti este un element pe cale de disparitie, Qualcomm face un nou pas catre crearea celei mai bune versiuni Bluetooth pentru redarea wireless.

Pentru a imbunatati robustetea si pentru a oferi o experienta lipsita de erori, codecul ia in considerarea mediul RF din jurul dispozitivului compatibil aptX Adaptive. Asadar, cand va scoateti telefonul din buzunar sau cand il aveti intr-o geanta prin apropiere, nu ar trebui sa experimentati nicio fragmentare.

Mai mult, optimizeaza automat sunetul, tinand seama de faptul ca initiati apeluri telefonice sau ascultati muzica.

Potrivit raportului Qualcomm din 2018, 30% dintre cei 6000 de detinatori de smartphone-uri intervievati au declarat ca vor sa-si foloseasca castile fara fir pentru jocuri sau pentru a viziona continut video, aditional fata de discutiile telefonice sau ascultatul de muzica. Concluzia a fost ca transmisiunea lenta este urmatoarea batalie care trebuie castigata de Bluetooth.

Interesant insa, in timp ce Qualcomm lanseaza aptX Adaptive cu suport 48 kHz, codecul este capabil sa transmita wireless fisiere la 96 kHz. Asadar, tineti-le pumnii, Qualcomm poate face ca acest lucru sa devina realitate, obtinand o conexiune suficient de solida.

Inlocuind aptX si aptX HD, dar ramanand compatibile inca, aptX va fi disponibil producatorilor de casti si boxe wireless din septembrie. O versiune a encoder-ului aptX Adaptive pentru smartphone-uri si tablete este anuntata a fi disponibila pentru a rula pe Android P din decembrie. Avand in vedere acest lucru, ne asteptam sa vedem primul val de produse compatibilie la inceputul anului 2019.

Puteti gasi casti wireless, cu specificatii, caracteristici complete, si preturi  aici link .

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: