Stire

Arcam se alatura programului de certificare home cinema IMAX Enhanced

Arcam se alatura programului de certificare home cinema IMAX Enhanced

 

Se aliniaza cu Denon si Marantz.

In septembrie, IMAX o noua licentiere si certificare in programul de home entertainment, IMAX Enhanced, conceput pentru a creea cea mai buna experienta AV posibila in propriul living room.

Programul trebuie sa obtina un suport considerabil din partea industriei daca vrea sa concureze cu tehnologii precum Dolby Vision sau Atmos, dar se pare ca are un start promitator.

La lansare, Sony Electronics, Sound United (compania mama a celor de la Denon si Marantz) Sony Pictures si Paramount Pictures si-au anuntat sustinerea pentru program intr-un prim val al licentierilor, iar acum Arcam nu doar ca se alatura acestora, ci chiar anunta primul val de kit-uri IMAX Enhanced.

Patru receivere AV Arcam (AVR390, AVR550, AVR850 si AV860) vor fi primele produse din linia brand-ului IMAX Enhanced si vor fi disponibile pe piata cat de curand.

Receiverele care intrunesc standardele exigente de performanta hotarate de un comitet de certificare compus din ingineri IMAX si DTS si specialisti in tehnica de la Hollywood, vor fi capabile sa livreze continut IMAX digitally re-mastered 4K HDR si IMAX signature sound mixes livrat prin DTS.

Printr-un IMAX Mode, decodarea DTS:X (raspunsul DTS la Dolby Atmos) se presupune a fi optimizata pentru a scoate maximul din gama dinamica oferita de IMAX theatrical sound mixes, si este livrata utilizand o varianta proprie a codecului DTS:X (cea mai potrivita pentru home environment).

Amplificatoarelor AV compatibile de la Arcam li se vor alatura alte cateva de la brand-uri concurente. AV8805 de la Marantz a primit gratuit un update IMAX Enhanced in octombrie, in timp ce modelele SR6013, SR7013, SR8012 si AV7705 il vor primi in ianuarie. Suportul pentru tehnologia IMAX in randul amplificatoarelor AV AVR-X4500H si AVR-X6500H de la Denon are un timeline similar.

Deci ce vor fi capabile sa redea aceste receivere? Titlurile nu au fost anuntate inca, dar IMAX anunta ca lucreaza la constructia unui flux constant de blockbustere si programe IMAX Enhanced, continutul urmand a fi anuntat cat de curand. Luand in considerare suportul din partea Sony Pictures si Paramount pictures, ne asteptam la multe noutati in viitorul apropiat.

Receivere capabile sa redea standardul Imax puteti gasi, specificatii, caracteristici complete, si preturi, aici .

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: