Prezentari Generale

ATHOM – Prezentare generala

Atohm este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri cand vine vorba despre boxe, difuzoare si sisteme audio.  Dar pe langa produsele care poarta cu mandrie logo-ul marcii, ATHOM a devenit unul dintre principalii furnizori de boxe OEM si difuzoare dedicate proiectelor DIY, precum si alte componente pentru cei mai mari producatori de boxe francezi: Triangle, Elipson sau Waterfall.

Thierry Comte, fostul director tehnic al Triangle, este acum cel care conduce ATHOM spre un viitor stralucitor, acaparand piata cu cele mai performante produse, folosindu-se de toate abilitatile dobandite din laboaratoarele Triangle.

Thierry si-a inceput cariera in industria difuzoarelor in 1995. Ulterior l-a cunoscut pe Cedric Aubriot si impreuna au format o echipa de succes aducand la lumina zilei celebrele boxe Waterfall.

Datorita cunostintelor tehnice extraordinare pe care le poseda in producerea difuzoarelor, Thierry Comte a reusit sa ridice pe culmile gloriei Triangle Industries, insa la inceputul anilor 2000 a decis sa exploreze noi singur noi orizonturi si dupa un scurt parteneriat cu Onix, a infiintat Welcohm Technology, apoi a lansat Atohm.

Atohm isi construieste difuzoarele in totalitate in-house, fapt ce ii ofera un avantaj important fata de brand-urile concurente, care de cele mai multe ori nu au alta optiune decat sa utilizeze difuzoare care nu sunt complet adaptate nevoilor lor. Si chiar daca toate difuzoarele pot fi construite pentru a respecta un set de specificatii date, posibilitatile sunt totusi limitate.

Prin proiectarea propriilor difuzoare, Atohm are mana libera in a adapta conul, bobina si carcasa pentru a corespunde exact nevoilor specifice fiecarui set de incinte in care vor fi montate. Secretul difuzoarelor de pe boxele proprii consta in prezenta unui filtru crossover de prima clasa. Acesta este alctuit dintr-un set de componente electronice pasive care impiedica difuzorul sa reproduca anumite frecvente atunci cand nu este necesar.

Atohm este in prezent unul dintre putinii producatori europeni care isi fabrica difuzoarele proprii si produce de asemenea KIT-uri complete de difuzoare pe care utilizatorul final trebuie doar sa le asambleze.

Cu sediul in Franta, Athom s-a pozitionat in topul producatorilor europeni de pe piata HI-Fi, atragand atentia cu mai multe serii de produse adaptate bugetelor si nevoilor diferitelor segmente de public.

Boxele Sirocco au fost in principal proiectate pentru cei care isi doreau mai multa calitate a sunetului, fiind orientate spre segmentul audio si home-cinema.

Seria Furtive, care a fost desenta cu linii elegante, pentru spatii minimaliste, are difuzoare cu un design plat.

Seria Rafaele este compusa din subwooferele active performante.

Seria GT este cea mai cunoscuta datorita difuzoarelor de inalta calitate precum si a versatilitatii integrarii in sistemele audio.

Cu Atohm utilizatorul se bucura de un sunet neutru, dar viu, cu timbre realiste si energice  care se disperseaza uniform in intregul spectru sonor. In functie de starea de spirit sau de semnatura sonora a echipamentelor electronice asociate cu aceste minunate boxe, Atohm se poate juca chiar si cu sensibilitatea difuzorului. Pe scurt, boxele Athom, indiferent de seria din care fac parte, ofera un sunet minutios, respectand intotdeauna intentiile artistului.

Atohm nu lasa niciun detaliu la voia intamplarii. Incintele sale sunt construite din MDF de cea mai buna calitate, cu armaturi interioare, finisate cu furnir din lemn natural, desavarsite cu stralucirea unui lac poliuretanic. Difuzoarele sunt dotate cu grilaje de protectie, fiind fixate direct pe carcase, pentru a garanta o redare a sunetului la cel mai inalt nivel.

Difuzoarele boxelor sunt asociate cu o toleranta de 0.2dB in tweetere prin control sistematic si o serie de masuratori FFT chiar la momentul montarii.

Totodata difuzoarele Athom sunt asociate aici cu cele mai bune componente pentru a crea ansambluri armonioase si pentru a oferi cele mai bune performante acustice. Filozofia Athom este respectarea naturalitatii sunetului redus si indiferent daca sunteti pasionat de film sau audiofil convins, veti recunoaste cu usurinta o redare echilibrata care imbina caldura sunetului cu dinamica. De fiecare data cand sunetul se va revarsa dintr-un difuzor Athom vei fi captivat de timbre fidele si de o scena sonora larga si profunda.

Totodata Atohm ofera utilizatorului cabluri speciale care, potrivit producatorului, completeaza in mod ideal conexiunile, aducand la sublim sunetul boxelor.

Puteti gasi intreaga gama de produse Atohm, cu specificatii, caracteristici si preturi aici.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: