Aceasta recenzie este facuta de Dusty.ro
Gasiti video recenzie pe canalul YouTube

Constructie si specificatii
Primul lucru care mi-a sarit in ochi a fost calitatea constructiei si design-ul interesant cu cele 2 geamuri ce arata interiorul amplificatorului. Este un amplificator cu un exterior aproape in intregime din aluminiu. Doar butoanele sunt din plastic. Este oferit in 2 culori: negru si argintiu. Personal, il prefer pe cel negru.

Aune B1s are un port de incarcare in partea de jos, 2 porturi de 3,5 mm pentru intrare (line in) si iesire (casti) in partea de sus, si in lateral 3 butoane (comutator pornire/oprire, comutator curent si comutator gain) si un indicator pentru nivelul bateriei (numarul de aprinderi al ledului indica nivelul bateiriei).

Porturile si butoanele au o asezare buna cu exceptia comutatorului de gain si de curent care pot fi confundate mult prea usor daca amplificatorul este manevrat fara contact vizual. Daca schimbi gain-ul de la mic la mare vei avea o surpriza neplacuta deocarece cresterea de gain este de 15 db fata de 5 db. Acest lucru este foarte periculos pentru urechile tale si poate chiar si pentru casti. Comutarea de gain trebuie executata intotdeauna cu o micsorare a volumului.

Spatele amplificatorului are 2 portiuni dintr-un material ce imita pielea care sunt mai ridicate putin fata de restul corpului astfel incat nu va zgaria dap-ul sau telefonul peste care este pus.

In concluzie, constructia este foarte buna.

Specificatii
Baterie ce tine 10 ore la 20 mA si 5 ore la 40 mA.
Impedanta castilor: 16-600 ohm.
Marime: 125 x 65 x 18 mm.
Greutate: 230g.
THD: 0.00015% la 300Ω.
SNR: > 124dBA.
Putere casti: 300Ω = 84mW , 600Ω = 42mW, 32Ω = 74mW.
Putere (clasa A): 25mW/16R 50mW/32R.
Aune B1s este un amplificator de clasa A. Este compus din triode individuale si acest lucru este foarte evident in sunet. Defapt, e singurul (in fara de generatia anterioara) amplificator de clasa A portabil.

Sunet
Imi place foarte mult tonalitatea acestui amplificator. Fiind de clasa A, are un sunet putin cald, aproape ca un amplificator cu lampi. Bass-ul este evidentiat, cald si foarte placut. Mediile sunt si ele putin evidentiate, in zona vocilor, in mod special. Iar inaltele sunt mai prezente fata de alte amplificatoare mai neutre. Nicio modificare a tonalitatii adusa de B1S nu este exagerata, amplificatorul adaugand putin dar indeajuns pentru a face experienta placuta.

B1S e genul de amplificator la care asculti ore in sir pentru sunetul lui cald fara a sacrifica detalii.

Are putere indeajuns sa-mi alimenteze castile Sennheiser HD800 si Audeze LCD2C (gain mare si curent mare). Iar cand vine vorba de IEMs, am testat cu FiiO F9 Pro si Audeze iSine 20. Sursa din testele mele a fost FiiO X7 II folosind line out-ul. B1S trebuie laudat pentru simplul fapt ca este singurul amplificator portabil, de dimensiuni mici (iFi Micro iDSD BL nu e mic) in stare sa alimenteze foarte bine casti pretentioase.

La toate castile am simtit o crestere a frecventelor joase si inalte, insa la HD800 am observat o micsorare a spatialitatii, dar nu atat de mult incat sa imi strice experienta. Iar cu IEMs se descurca bine, neauzind niciun zgomot de fundal.

Trebuie mentionat faptul ca atunci cand este folosit cu 40mA amplificatorul se incalzeste considerabil.

Concluzii
Am testat B1S pentru aproximativ o saptamana si deja stiu ca mi-l doresc pentru sunetul asemanator unui amplificator cu lampi, pentru portabilitate si pentru faptul ca alimenteaza foarte bine casti pretentioase. Formeaza o pereche buna cu al meu FiiO X7 II, mai ales ca sunt si de dimensiuni asemanatoare si pot fi suprapuse cu usurinta. Si in aceasta categorie de pret, performanta lui este de neegalat.

Articolul original il puteti gasi aici

Puteti gasi descrierea, caracteristicile complete, precum si pretul acestui produs aici link.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: