Cabluri | Conectica

Cabluri de boxe Chord Signature XL – Upgrade

Compania britanica Chord proiecteaza, fabrica si isi imbunatateste produsele de conectica inca din 1985. Cablurile nu sunt si nu au fost niciodata doar un accesoriu. De exemplu, alegerea cablurilor de boxe corecte, poate aduce un plus imens in experienta auditiei. Aceasta a fost filosofia brandului Chord Cables intotdeauana. Una dintre cele mai longevive serii ale marcii Chord este Signature. Cablurile de boxe Chord Signature XL au parte de un upgrade.

Lansata in 1998, aceasta serie primeste acum abia al doilea upgrade, in privinta materialelor si a performantei, de la aparitie. Mergand pe premiza „if it isn’t broken, don’t fix it”, Chord a facut prima schimbare la proiectarea cablurilor acestei serii, abia la 10 ani de la lansare.In 2014, apar conductorii de cupru (OFC), cu PFTE dielectric.

Acum, in 2019, seria Signature se reinnoieste iarasi. Chord introduce Signature XL, care aduce ca noutate schimbarea PFTE-ului cu o polietilena moale (PEX). In mod inevitabil, odata cu cresterea costurilor, si preturile s-au marit. Astfel, Signature XL este putin mai scump decat predecesorul sau, ajungand la 900 de lire un set stereo, 1,5 M.  Avand in vedere ca pretul pentru metrul liniar 300 de lire, un set de 5 M ajunge la 3000 de lire.

A ramas neschimbata geometria cablurilor. Conductorul este de tip coaxial, iar panglica placata cu argint si ecranajul raman neconectate. Exteriorul este din PVC transparent, avand o plasa de protectie din nylon. Geometria cablului duce foarte usor inductivitatea la 0,94μH/m. In acelasi timp, sectiunea transversala de 5,62mm2 (10AWG) a miezului de cupru placat cu multistrat de argint, pasteaza bucla de rezistenta la o valoare uimitor de scazuta, de 5,5 mohm/m. 

Parerea unanima, la auditie, a fost ca, dupa acest upgrade, seria Chord Signature XL aduce un plus de dinamicitate sunetului, caracteristica oricum prezenta si inainte, acum insa accentuata.

Puteti gasi descrierea, caracteristicile complete, precum si pretul acestui produs link.

 

 

 

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: