Cabluri | Conectica Ghid | Recenzii

Chord Epic – Cablu Interconect Stereo XLR

Compania Chord este o afacere audio britanica 100%. Acestea proiecteaza, dezvolta si manufactureaza cabluri audio-video pentru entuziaști de mai bine de 30 de ani. Cablurile lor sunt fabricate manual de tehnicieni calificati in fabrica din Wiltshire, Anglia, oferind o performanta cu un raport calitate pret imbatabil. Scopul declarat al celor de la The Chord Company este de a produce cabluri care sa pastreze semnalul audio/digital cat mai nealterat. Doar in acest mod putem fi siguri ca muzica ascultata acasa isi pastreaza forma originala si este redata exact cum a fost conceputa in studio de enginerul de sunet.
Seria Epic este o gama intermediara in portofoliul companiei si cuprinde cabluri analogice, digitale si de transmisie a datelor.
Bazandu-se pe succesul cablurilor de boxe Epic Twin și Epic Reference, gama Epic are un standard ridicat de fabricație și este dezvoltata folosind o tehnologie moderna.
Aceasta noua tehnologie se numeste Aray, foloseste o geometrie speciala de constructie, ce permite o mai buna dirijare a semnalului conductorului. Cablurile din seria Epic transporta mai multe detalii, au o dinamica crescuta si evidentiaza timbrele individuale ale instrumentelor mult mai bine.
Epic Analog XLR se prezinta intr-o configuratie tri-conductor, placata cu argint si izolata cu PTFE. La capete sunt folositi conectori XLR produsi de Neutrik. Si in cazul conectorilor este folosita placarea cu argint pentru imbunatatirea conexiunii.

Asa cum sunteti obisnuiti, noi comparam cablul din test, in cazul acesta Epic Analog XLR, cu niste cabluri de cupru cumparate de la un magazin obisnuit de produse electronice.
Muzica de test a fost urmatoare:
Katie Melua – pentru a urmari modul in care se prezinta vocea umana
Malia / Boris Blank – pentru a evidentia efectele generate electronic
Dire Strait – pentru a simti punch-ul & kick-ul tobei, dar si atacul chitarilor
Saint-Saëns – am urmarit imaginea 3D si separarea timbrala a instrumentelor intr-o orchestra mare
Sistemul a fost compus din:
• sursa digitala – Yamaha NP S303
• amplificator – Yamaha A-S 801
• boxe – Balthus 90
• cabluri – seria Epic, analog XLR si cablu boxe
• cabluri comparatie – cupru, cumparate de la un magazin specializat

Am inceput ascultand piesele de test folosind cablurile de cupru obisnuite, am notat toate detaliile auditiei, dupa aceea am inlocuit cablurile de cupru obisnuite cu cablul Epic Analog XLR.
Diferentele in sunet au fost evidente inca de la prima melodie. In primele minute ale auditiei ne gandeam sa renuntam la test. Plusul adus de Epic Analog XLR era atat de evident incat oricine putea auzi aceste diferente, fara sa mai fie nevoie de un set complet de teste. Cu cablurile Epic Analog XLR muzica a devenit bogata in detalii iar vocile au capatat nuante rubensiene. A devenit vizibila si o scadere a noise floor-ului, fapt ce a potentat sunetul catre o scena sonora autentica. Imaginea stereo a crescut in dimensiune, a capatat adancime, instrumentele se simteau bine conturate in spatiu, basul a capatat consistenta si o energie suplimentara.
Impresii cablu de cupru obisnuit vs Epic Analog XLR:
• Bas – cablul de cupru obisnuit, basul lipsit de detalii, fara control; Epic Analog XLR, basul a capatat extensie, kick, punch, mai mult control, a devenit curat, lipsit de distorsiuni;
• Medii – cablul de cupru obisnuit, vocile au sunat surprinzator de bine, cu un timbru natural, nimic nu parea sa deranjeze urechea, instrumentele se auzeau corect; Epic Analog XLR, instrumentele si vocile au fost mai bine evidentiate cu texturi si detalii bine precizate; parca s-a ridicarii un val ce acoperea muzica.
• Inalte – cablul de cupru obisnuit, sunetul de trompeta cu o energie obositoare ce te facea sa renunti la muzica dupa o scurta perioada; Epic Analog XLR, sunet echilibrat, cu inalte netede si placute, bine integrate in spectrul audio, fara sa atraga atentia;
• Voce – cablul de cupru obisnuit, vocea placuta si neasteptat de calda; Epic Analog XLR, vocea a castigat la prezenta si detalii, timbre noi au aparut in sunet, muzica lipsita de coloratie cu tenta naturala.
• Detalii – cablul de cupru obisnuit, sunetul parea ascuns in spatele unei cortine de teatru, parca peste muzica era asezata o ceata absorbanta; Epic Analog XLR, cortina s-a ridicat, detaliile si microdetaliile au iesit la suprafata, muzica a capatat energie, dinamica, detaliu; imaginea stereo a castigat realism.
Concluzii Epic Analog XLR:
La nivelul sau de pret consideram acest cablu ca fiind inbatabil. Daca doriti sa cresteti nivelul de detalii si muzicalitatea in sistemul dumneavoastra, fara sa platiti o suma foarte mare, atunci este obligatoriu sa testati cablurile din seria Epic produse de The Chord Company.
Va asteptam in showroom pentru teste.

Puteti gasi descrierea, caracteristicile complete, precum si pretul acestui produs aici link.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: