Echipamente Audio | Video Ghid | Recenzii

Conditionator PLiXIR Elite BAC 1500 – Test

In primul rand, imi pare rau pentru absenta îndelungata. Nu am abandonat HeadMania si le multumesc tuturor cititorilor care sunt inca aici cu mine.
Cu cateva luni în urma, am postat o imagine de teaser pe pagina Facebook HeadMania . A fost cu Martin Logan ESL 11A. Nu am scris înca recenzia, pentru ca simt ca trebuie sa mai lucrez la sistem mai întai, pentru a profita la maximum de aceste minunate boxe.
Introducere
Lucrul curios este ca am fost destul de mulțumit de sistem inainte de inceperea verii, dar intre timp am primit noile boxe.
Cateva saptămani dupa aceea, am gasit sistemul usor incetosat, zgomotos și oarecum incoerent fata de ceea ce eram obisnuit.
Dupa un timp a început sa devina frustrant. Inainte de asta, petreceam ore în camera mea de auditie și adormeam adesea la muzica. Acum, sunetul nu reuseste sa se ridice la asteptarile mele.
Mi-a trebuit ceva timp sa am o idee despre ce sa întamplat, deoarece au existat ocazii rare când m-am bucurat de sunet. Din anumite motive, mi-am dat seama ca in acele zile, in timp ce ascultam muzica, vremea era putin mai rece decat de obicei si nu simteam nevoia de aer conditionat. Probabil, vecinii simteau la fel.
Vara aceasta a fost extrem de fierbinte în Bucuresti si toata lumea din cladire folosea aerul conditionat. Care a fost efectul? Aparent, sistemul se confrunta cu problemele pe care le-am descris mai devreme. Probabil, utilizarea intensiva a dispozitivelor electronice de mari dimensiuni, cum ar fi aparatele de climatizare, a crescut nivelul de zgomot provenit din liniile electrice.
Stiu, poate ca unii dintre voi ar putea crede ca sunt nebun, dar experienta m-a invatat importanta calitatii curentului din retea. Nu vreau sa dezbat acest lucru daca nu credeți ca este adevarat. Argumentele mele nu va vor convinge, asta e sigur. Am fost implicat in multe discuții similare și bine … sa spunem că trebuie să auziti singuri, ca sa credeti asta.
Am folosit în trecut power conditioners si chiar un regenerator de putere. Acestea au ajutat la curatarea sunetului, dar, din pacate, sunetul a ramas fara viata, ucigând dinamica și energia din muzică, mai ales atunci când au fost cuplate la amplificatoare de putere pentru boxe.
Cu amplificatoare / dac-uri pentru casti mici, acestea aduceau un plus pentru sistem, dar nu am gasit nimic pentru amplificatoarele de boxe , care au nevoie de energie, deoarece boxele au nevoie de putere mare pentru reproducerea basului.
Recent, Razvan de la avmall.ro mi-a dat un telefon pentru a ma informa ca a adus în magazinul lui niste produse interesante, unele dintre aceste produse fiind niste power conditioners . Am fost sceptic la inceput, dar el a spus ca pentru sistemul meu, ar trebui sa incerc Plixir Elite BAC 1500 , deoarece ar trebui sa aiba suficienta putere pentru sistemul meu.
Privind la acest produs și văzând ca în interiorul său are un transformator personalizat de 1000 W realizat pentru audio, atentia mi-a fost captata imediat.
Cand te uiti la el, vezi o cutie neagră mică. Am lăsat cutia pe masa pentru câteva ore. Sotia mea a vazut cutia si a încercat sa o miste. Ea nu a reusit sa faca asta. E mult mai greu decat pare. Este o cutie mica, neagra, cantarind 24 kg. Cutia este facută din aluminiu gros, având o calitate foarte bună a constructiei si un aspect frumos.
Tehnologie și specificații
Plixir BAC 1500 este recomandat pentru:
• Amplificator și preamplificator in clasa A cu o putere de 100 W sau 250 W in clasa AB, împreună cu un CD player, DAC, etc.
• Aparate mici: DAC , amplificator pentru casti, amplificator phono și boxe active mici
• Surse: playere CD, servere media playere, bluray player, etc.
• Mac mini server PC / laptop împreuna cu echipamente audio


Specificatie:
• Puterea de ieșire (RMS): 1000W
• Max. Capacitate de încarcare pe termen scurt: 1500W
• Numarul de iesiri: 5
• Intrare: 220 ~ 240V curent alternativ
• Iesire: tensiune alternativa de 220 ~ 240 V @ 50 Hz
• Consumul de putere stand by: mai puțin de 5W
• Culoare: negru sau aluminiu
• Greutate: 24 kg
• Dimensiuni (LxLxH în mm): 288 x 285 x 142
Unele informații direct de la producător:
Power conditioner-rul PLiXiR Elite BAC 1500 este cel mai bun produs de imbunatatire a curentului pentru sistemul dvs. Hifi; are o putere de 1500 W si este capabil să suporte până la 250 W stereo pe canal. Acesta este conceput pentru a reduce în mod natural zgomotul de intrare de la rețeaua de curent alternativ, îmbunătatind în același timp livrarea curentului catre sistemul dvs. Bazandu-se pe un transformator de putere echilibrat cu un singur bobinaj, curentul de bucla la sol și zgomotul sunt reduse la un nivel neglijabil la echipamentele conectate la acesta, ceea ce îl face potrivit pentru echipamente sensibile, cum ar fi pick-up(urile) și phono-urile dedicate acestora.
Caracteristici
• Șase prize pentru echipamente Hi-Fi, pentru toate tipurile de echipamente, incluzand amplificatoare de putere sau pentru echipamente de redare a vinilului sensibile la zgomot.
• Poate fi utilizat cu sase surse (cd, dac, pick-up) sau 4/5 surse + amplificator de putere 2 canale care nu depaseste 100 W in clasa A, sau 250W pe canal in clasa A / B,
• Transformatoare balansate cu tehnologie de atenuare a zgomotului Noratel XQ (eXtra Quiet)
• Transformatoare dedicate cu o singura înfasurare pentru intrări / ieșiri de 120 Vac și 230 Vac si fiecare transformator are numai o singură înfasurare pentru cea mai buna performanța posibilă
• Carcasa din aluminiu foarte rigida – placi de aluminiu prelucrate CNC formează carcasa pentru PLiXiR Elite BAC 1500. Placa inferioara are o grosime de 8 mm pentru o mai buna ancorare a carcasei.
• Izolate de Bfly Audio – Foile de izolare din seria Master Pro-Feet din Germania sunt instalate pe PLiXiR Elite BAC1500. Acestea izoleaza Elite BAC 1500 de efectele negative ale vibratiilor interioare și contribuie la sunetul natural al Elite BAC 1500.
• Construit manual și testat de un tehnician specialist. Toate conexiunile electrice se realizeaza prin lipire directă, prin simpla lipire a conectorilor și articulatiilor, pentru a se evita degradează sunetul.
Nu am deschis cutia, pentru ca as fi anulat garanția, dar am reusit să găsesc o fotografie din alte produse din aceeasi serie și sunt sigur ca conține un transformator echilibrat Noratel XQ (Extra Quiet), care pare a fi creierul și muschiul intregului aparat.

 

Impresii si teste
Testele au fost efectuate cu MSA Analog DAC cu quad usb + lps personalizat, Audio Gd Master 10 , Impresia Martin Logan ESL-11A , Vibex 11R .
Deci, asa cum au sugerat cei de la Plixir, am conectat amplificatorul Master 10, boxele și DAC-ul la Plixir BAC 1500.
Dupa cum am mentionat mai sus, boxele au amplificare proprie pentru secțiunea bas:
Amplificator Woofer: 2 x 275 wați / canal (4 ohmi), vârf de 2 x 550 wați
Avand în vedere cele de mai sus, probabil o versiune mai puternică ar fi fost mai buna, cum ar fi BAC-3000, dar testele practice au aratat cateva rezultate foarte bune.
De asemenea, detin un bloc de putere Vibex 11R, care a fost o adaugare foarte buna la sistem, dar nu a reusit să descatuseze intregul potential al sistemului. Prima încercare a lui Plixir 1500 a fost prin conectare directa la reteaua din perete și rezultatele au fost foarte bune. De fapt, am fost înconjurat de o energia intensa provenita din muzică. Era ca si cum mi-am schimbat amplificarea. Se pare ca Master 10 nu primea curentul de care avea nevoie. Vibex 11R ar putea fi blocajul, deoarece are sub 25 000 uF.
Energia sunetului a fost incredibila, dar uneori putin bruta, pierzand finete. Vorbind cu Dorin, proprietarul și designerul amplificatorului pe care l-am analizat aici , am sugerat sa alimentăm Plixir 1500 prin Vibex 11R pentru o mai buna filtrare a puterii, care ar aduce beneficii transformatorului mare din BAC 1500.
După ce am incercat sugestia de mai sus, într-adevar energia simtita a explodat, dar am primit si finetea înapoi.
Ok, deci hai sa vorbim in profunzime despre imbunatatirile pe care le-am obtinut cu Plixir BAC 1500.

rezumat
Bas
Este ca si cum basul a devenit brusc atletic. Cu Plixir 1500 este ca si cum a mers un an la sala, respectand un program de exercitii fizice foarte stricte, dar si o dietă stricta, rezultand un bas atletic, puternic și agil. Basul loveste mai mult, dar și mai rapid, cu o mai bună aderentă și control.
Medii
A fost, de asemenea, o surpriza. Este ca și cum mediile au revenit la viata. Fiecare instrument / voce are texturi pline de viată. Acum simt ca sunetul trece dincolo de difuzoare, ca si cum in fata mea s-ar asterne o scena reala, nu niste boxe. Detaliile, texturile, energia mediilor sunt fascinante. De fapt, am simțit că media a fost adusa mai aproape de mine, avand mai multa prezenta in scena decat inainte.
vocal
Am simțit ca vocile au devenit vii, existand dincolo de difuzoare, avand texturi si prezentă mult mai bune.
Inaltele
Inaltele sunt mai prezente, aratand mai multă stralucire și o extindere mai buna fără a prezenta semne de stralucire sau alte artefacte care provoaca oboseala.
Tranzienti
Aceasta sectiune s-a îmbunatatit cu un factor multiplicat cel puțin de 2 ori. Atacul se simte ca o mică explozie cand este necesar, iar decay-ul este rapid si natural. Nu stiam ca Master 10 este capabil de acest lucru. Chiar am crezut ca M10 este un amplificator politicos/moale, dar nu cu Plixir 1500.
Dinamica / energie
Imbunatatirea aici este uimitoare. Nu credeam ca un power conditioners ar ajuta de fapt aici, dar transformatorul mare de 1000W are rezervele necesare de putere pentru a sustine sistemul. Am simțit energia în orice tip de muzica, de la clasic la rock. Viorile, violoncelele, au mai multă energie in corzi și vibratii, ciupiturile chitarelor sunt mai puternice, vocile au texturi si prezenta mai buna, tobele au un impact mai mare, etc.
Într-o mare orchestra, chiar și cel mai îndepartat instrument din spate are o viată proprie si te poți concentra pe el, in timp ce fara Plixir BAC 1500 ai fi ignorat acest detaliu.
Detalii
Da, aveti si mai multe detalii, deoarece sunetul este mai clar si puteti obtine mai multe informatii de la muzica decat de obicei.
Transparenta
In cele din urma, ceata despre care v-am povestit la inceputul articolului a disparut. Martin Logan ESL11A sunt capabile de o mare transparenta si puteti auzi dacă există ceva în neregulă în amonte. Cu Plixir 1500, am simtit ca boxele au reusit sa straluceasca pe deplin la intreg potențialul lor. Fundalul a fost mai clar, lasand mai mult spatiu intre instrumente, in general rezultand o mai buna claritate.
Sunet natural
Unul dintre efectele unui fundal foarte negru este lipsa duritatii din sunet. Aceasta inlaturare a duritatii face ca sunetul să fie mai rafinat, mai fin, mai analogic și mai natural.

Concluzie
Ei bine, ce pot sa spun? Mi-a lipsit sentimentul de a fi foarte entuziasmat de un produs audio și Plixir 1500 a reusit sa-mi aminteasca de asta. Inainte de Plixir, am avut de asemenea sentimentul ca Master 10 ar putea sa nu aiba energia necesara pentru Martin Logan ESL 11A si poate ca nu are suficienta putere sa conduca boxele in mod corespunzator.
Cu BAC 1500, am fost uimit sa vad energia de care M10 este capabil. Este ca si cum mi-am schimbat amplificatorul. Sunetul a fost infuzat cu multa energie si viata, creand dependenta.
Ok, pe langa cele de mai sus, am scapat de ceata din sunet si am obtinut transparenta pe care am dorit-o intotdeauna.
Din pacate, toate aceste îmbunatatiri au un pret. As fi dorit ca acest produs sa fi fost putin mai ieftin. Il recomand? Daca simtiti ca sunetul dvs. ar necesita mai multa energie sau o mai mare transparenta si daca puteti să economisiti banii, Plixir 1500 ar fi o alegere buna. In cazul meu, sunetul sistemului a fost departe de potentialul sau inainte de a adauga aceasta componenta minunata.
Desigur, în functie de sistemul dvs. de sunet si de cerintele de putere puteti încerca o versiune mai mica sau mai mare.
Pro
• Bass mai puternic, mai punch, mai rapid, cu un control mai bun
• Mai mult prezenta / detalii / mediile mai bine texturate
• Inaltele mai detaliate / conturate
• Vocea vibranta si prezenta
• Super-tranzienti
• Energie excelenta
• Transparenta foarte bună
• Detalii excelente
• Calitate constructiei foarte bună și aspect frumos
Contra
• Scump

Sursa Headmania

Puteti gasi descrierea, caracteristicile complete, precum si pretul acestui produs aici link .

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: