Ghid | Recenzii Prezentari Generale

Construirea unui sistem Hi-Fi

Scurt ghid privind conctructia unui sistem hi-fi

„Este inutil sa ai o formatie cu zece chitaristi exceptionali,daca lipseste un pianist” – fostul manager Real Madrid, Manuel Pellegrini , dupa demiterea sa.

 

 

In aceasta eleganta metafora regasim, practic, chintesenta echilibrului si a calitatii individuale. Evident, echilibrul este un concept pe cat de greu de definit, pe atat de subiectiv. Totusi, vom incerca sa trasam cateva linii de urmat in construirea a ceea ce inseamna un sistem Hi-Fi.

Primul pas ar trebui sa fie intrebarea la ce anume se va utiliza acest sistem. In functie de acest raspuns, se va stabili un buget. In primul rand se va alege sursa de redare. Daca se doreste redarea contentului din smartphone sau tableta, se va alege un device cu Bluetooth incorporat. Daca, dimpotriva, stiti ca veti audia cu precadere viniluri, va veti orienta spre un pick-up. In acest caz, amplificatorul stereo, fie va avea intrare phono, fie se va merge pe varianta unui preamplificator de doza, ceea ce, desigur, va asigura o versatilitate sporita in eventualitatea unui upgrade.

Este important sa se faca o lista cu principalele caracteristici pe care doriti ca fiecare piesa sa le aiba. Ne referim aici la iesire de casti, Bluetooth, etc. Esentiala este si prioritizarea acestor functii, mai exact, de ce aveti nevoie mai mult. De exemplu, daca stiti ca veti folosi cu precadere surse digitale de muzica, poate ar fi cazul sa alegeti un cd player cu abilitati de streaming.

Un alt aspect important care ar trebui luat in considerare este spatiul de care dispuneti, Astfel, se pot adauga, sau, dimpotriva, elimina anumite componente. Acest lucru nu trebui sa afecteze calitatea sistemului, dar trebuie facuta o analiza bine busa la punct. Eventual, adaugarea/eliminarea unui amplificator de doza extern, DAC, sau oricare alt component care poate fi incorporat in amplificator, in lipsa spatiului.

Esentiale sunt, in mod evident si boxele, de la alegerea lor si pana la pozitionare. Multi producatori ofera indicatii in acest sens. Este bine sa se tina seama de acestea, dar testul suprem trebuie sa fie urechea ascultatorului.

In bugetul total trebuie incluse si elementele aditionale, dar indispensabile. Ne referim aici la cablurile interconect, cabluri de boxe, spike-uri de boxe, etc. Toate acestea sunt foarte importante in obtinerea unui sunet cat mai bun.

Puteti gasi numeroase sisteme home cinema, in diferite configiuratii aici , precum si sisteme stereo aici .

 

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: