Cabluri | Conectica Ghid | Recenzii Prezentari Generale

Dacă e cablu, să fie Tellurium Q – Prezentare Generala

Cine sunt și ce vor cablurile, de ce e bine să avem cabluri de calitate într-un sistem și cum să facem alegerea potrivită? De ce e bine să ne informăm și să alegem reputația mărcii în defavoarea sugestiilor prietenilor sau ale forumiștilor mai bine sau mai rău intenționați? În fine, de ce Tellurium Q este una dintre mărcile de cabluri pe care nu trebuie să le ocoliți, indiferent de sistem?

Într-un sistem, fie el audio, video, sau o combinație a acestora, una dintre cele mai importante piese este cablul folosit pentru a conecta componentele. De obicei, sunt mai multe și toate importante. Din simplul motiv că, așa cum știm, rezistența unui lanț este dată de rezistența celei mai slabe componente. Bine, în lumea audiofililor există multe teorii legate de achiziția unui cablu, de la lungime și formă și până la preț (unii spun că într-un sistem de calitate prețul cablurilor trebuie să fie undeva între 5% și 10% din prețul întregului sistem). Cablurile despre care povestim au diverse forme, lungimi, lățimi, culori, materiale de ecranaj și terminații, dar toate fac același lucru – conduc semnalul electric, cu tot ce transportă el, de la o componentă la alta și în final către boxe. Cum spuneam, toate fac același lucru, doar că unele mai bine iar altele mai prost. Cum alegem cablul potrivit pentru sistemul nostru? Pai, sunt câteva criterii, primul dintre ele este cercetarea pe forumurile de specialitate, unde utilizatorii spun ce marcă de cablu merge cel mai bine cu anumite branduri de electronice sau boxe. Un alt criteriu este dat de recenziile jurnaliștilor de profil. Oricât de mult ar conta reclama pe care și-o face o marcă într-o revistă de specialitate, jurnalistul care scrie recenzia nu va scrie neadevăruri doar pentru a nu pierde un client, semnătura și reputația lui sunt mai importante decât un efemer avantaj material. Un al treilea criteriu este să contactezi importatorii de mărci renumite de cabluri, de cele mai multe ori vei primi sfaturi cât se poate de obiective. În plus, asta e garantat, în câteva vizite la un showroom specializat vei învăța mai multe despre sisteme și sunet decât în orice research petrecut acasă.

Tellurium Q story

Povestea începe într-o după-amiază, într-un studiou de înregistrări din Somerset, când Geoff Merrigam, pe atunci consilierul de afaceri al patronului respectivului studiou, Simon Lomax, expert în electronică și maniac al sunetului, stătea de vorbă la o cafea cu clientul său. Cum ambii erau foarte pasionați de sunet, tehnologie și interrelaționarea celor două, discuțiile au ajuns inevitabil la cât de mult are de suferit calitatea unei imprimări din cauza cablurilor. De aici și până la ideea de a porni o afacere cu această tematică n-a mai fost decât un pas. Concluziile lor? Cablurile trebuie să facă bine o singură treabă – să transmită un semnal, cât mai curat și cu destulă putere. Disecând teoria transmiterii semnalului printr-un cablu și încercând să identifice ce anume ar putea cauza problemele de transmitere, iar în foarte scurt timp Tellurium Q Black apărea pe piață și începea să facă furori printre dealerii care avea disponibilitatea să-și pună puțin urechile la treabă. Mai departe, traseul a fost simplu – dealerii au fost încântați, și-au convins clienții să le cumpere, iar feedback-ul exceptional al acestora a determinat jurnaliștii de la marile publicații de profil să le ia în teste. Reacțiile acestora au fost atât de elogioase, încât marca a devenit, aproape peste noapte, o adevărată vedetă a industriei.
Compania s-a dezvolat rapid iar cele mai multe investiții au mers către departamentul de cercetare-dezvoltare. Focusul creatorilor Tellurium Q a fost dintotdeauna încercarea de reducere la minim a distorsiunilor de fază (o noțiune prea tehnică pentru a fi detaliată aici, dar poate fi o bună temă de casă pentru cititor!), una dintre problemele eterne și intrinsece ale cablurilor electrice. Și se pare ca le-a ieșit din plin.

Având în spate specialiști foarte creativi și mai ales dotați cu urechi extrem de bune, Tellurium Q a reușit să se impună rapid în Marea Britanie și mai apoi la nivel global. Așa cum era de așteptat, premiile și recenziile elogioase nu au întârziat să apară (nu mai puțin de 10 premii de produs al anului și most wanted components în doar 2 ani de existență!), astfel că marca Tellurium Q a ajuns să fie sinonimă cu excelența absolută și unul dintre brandurile etalon în lume în materie de cabluri audio la această oră (fie că e vorba despre cabluri de alimentare, de boxe sau interconecturi).

Totul a plecat de la o filozofie de afacere simplă, dar foarte eficientă – fiecare produs nou trebuie să aducă o îmbunătățire audibilă evidentă față de precedentul.

Acest articol a apărut în numărul de primăvară 2017 al revistei Sunete, singura revistă de muzică din România… www.sunetelive.ro

 

 

Specificatii, preturi pentru produsele Tellurium Q le puteti gasi aici

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: