Echipamente Audio | Video Prezentari Generale

Davis Acoustics – Calitate si accesibilitate fara compromisuri

Davis Acoustics
calitate și accesibilitate fără compromisuri

De peste 25 de ani, compania Davis Acoustics rămâne consecventă în căutarea perfecțiunii audio. Boxele și difuzoarele concepute de compania franceză sunt menite să reproducă sunetul cu cât mai multă acurețe, astfel încât să fie capabile să satisfacă așteptările celor mai exigenți clienți. Fie că este vorba de gama de mici dimensiuni (foarte accesibilă din punct de vedere al prețului), sau de liniile de top, orice audiofil va simți emoția reală a sunetului.

Încă de la începuturi, Davis Acoustics și-a proiectat și construit propriile componente (drivere, bobine, magneți etc). Foarte important, totul se produce manual în propria fabrică din Franța, iar acest lucru garantează nu doar calitatea produsului final, ci și calificarea înaltă a personalului implicat în proces, personal care cunoaște în detaliu fiecare produs, de la stadiul de schiță și până la expedierea către utilizatorul final.

Michel Visan (creatorul majorității boxelor, fost inginer la Vega, Siare și Audax) a fondat Davis Acoustics în 1986, iar firma era menită să fie o simplă afacere de familie. Pornind cu doar doi angajați în atelierul aflat în curtea propriei case, a ajuns să se extindă până la stadiul de companie, construind o fabrică dedicată în Troyes, unde astăzi se produc peste 300 de modele de difuzoare exportate în toată lumea și adulate de DIY-eri (Do It Yourself), pasionații care-și construiesc propriile componente și sisteme.

Zgârcenia în favoarea profitului e o noțiune straină proprietarilor companiei, astfel că, dintotdeauna, accentul s-a pus pe cele mai noi tendințe tehnologice și pe cele mai avangardiste materiale din domeniu. Încă de la începuturi, la construcția difuzoarelor se foloseau materiale precum kevlarul sau carbonul. În chiar anul înființării companiei, 1986, deja introduceau pe piață primele boxe auto hi-fi sub emblema Davis, iar în 2011 lansau driverul 20DE8, un difuzor de bandă largă considerat și acum unul dintre cele mai bune construite vreodată la nivel mondial, ajuns în scurt timp la nivel de produs-cult. Curajul și dedicarea în dezvoltarea unui asemenea produs le-a fost răsplătită din plin de succesul de care acest driver de bandă largă (folosit inclusiv la MV One, propriul model de boxe High End), se bucură pe toate meridianele.
Criticii și utilizatorii au fost fermecați de la început și încearcă și acum să înțeleagă cum au reușit inginerii francezi să producă un asemenea sunet fără să implice niciun fel de filtru sau crossovere, folosind doar o cutie de lemn și un difuzor de bandă largă.
Tradiția excelenței în design și tehnologie și a dedicării față de audiofilii pasionați este continuată în prezent de către fiul lui Michel Vian, dezideratul suprem al companiei fiind același – oferirea unei experiențe audio speciale și personale, în care sunetul livrat este natural, autentic, viu, oferirea unei experiențe „Davis” totale.
“…Vă invit și vă provoc să vă convingeți de «factorul diferențiator DAVIS», testând produsele pe care le oferim. Doar ascultând veți putea crede. Întreaga noastră echipă s-a consolidat printr-o selecție a celor mai pasionați și dedicați specialiști. Fie că este vorba de consiliere în alegerea produselor potrivite, fie că este vorba de asistență tehnică, veți avea parte de experiența supremă pe care un audiofil aflat în plin proces de alegere a echipamentului o poate avea.”

Olivier Visan, director Davis Acoustics

Acest articol a apărut în numărul de vară 2017 al revistei Sunete, singura revistă de muzică din România… www.sunetelive.ro

Pentru specificatii si detalii complete, puteti consulta  o larga varietate de produse Davis Acoustics link

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: