Echipamente Audio | Video Ghid | Recenzii Prezentari Generale

Davis Acoustics Olympia One Master – Recenzie

Davis Acoustics este unul din cei 3 producatorii de boxe francezi cu o traditie de peste 30 de ani.  Inca de la inceputuri Davis Acoustics a proiectat si construit propriile componente (difuzoare, bobine, magneti etc). Toate componentele sunt produse  manual in fabrica din Troyes, Franta. Exista si o exceptie, sarma de cupru (PTFE) folosita pentru cablarea interna. Aceasta este produsa de HiFi Cables & Co un alt producator de traditie francez. Inginerii Davis Acoustics spun ca acest tip de sarma este foarte important pentru a pastra  energia sunetului specific acestor boxe.
Olympia One Master este o boxa de raft din seria Heritage, eleganta, discreta, cu un design rafinat, potrivita unui spatiu de locuit contemporan. Este disponibila in varianta de culoare cires natural si are urmatoarele dimensiuni  21 cm (L) x 26 cm (P) x 35 cm (H) cm si o greutate de 8,5 kg. Este o boxa pe doua cai, partea de bas si medii este asigurata  de un difuzor de kevlar de 13 cm, iar inaltele sunt acoperite de un tweeter de matase cu dimensiunea de 28 mm.
Potrivit inginerilor francezi, Olympia One Master nu este doar un epitet al elegantei, ci si un model cu un sunet de cea mai inalta calitate. Difuzorul 13 KLV5 R are o istorie de 30 ani. In timpul acesta a suferit multe schimbari. Acum este la a-5-a generatie. In acest timp inginerii francezi au invatat sa foloseasca avantajele acestui difuzor impletit din fibre de Kevlar si sa mascheze deficientele emisive neliniare. Tweeterul de 28 mm din matase completeaza difuzorul de Kevlar oferind un sunet neutru, perfect echilibrat. Boxa are un SPL de 90 dB, coboara pana la 47 Hz si poate suporta o putere maxima a amplificarii de 120 W. Producatorul recomanda un amplificator de minim 80 W pentru un sunet coerent.

Intregul articol poate fi citit aici

Specificatii, descriere, pret aici

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: