Ghid | Recenzii Prezentari Generale Stire

Davis Acoustics – Un vis romanesc devenit realitate

Davis Acoustics este una dintre bijuteriile electroacusticii franceze. Acest producator se evidentiaza prin atentia deosebita pe care o acorda dezvoltarii si fabricarii difuzoarelor sale, respectand cele mai stricte standarde stiintifice si acustice. Adoptarea membranelor impletite din Kevlar transforma difuzoarele sale in adevarate redute, practic indestructibile.

Calitatea difuzoarelor Davis este un secret pastrat si fabricat in Troyes, provincia Aube, Franta, unde compania acorda o atentie deosebita modului de proiectare si fabricare si ofera o gama larga de boxe si difuzoare performante.

Difuzoarele Davis Acoustics au fost proiectate de celebrul designer francez de origine romana, Michel Visan. Nascut in 1938 in Romania, Michel s-a mutat in Franta impreuna cu familia pe cand avea 8 ani. Iubitor de jazz, a devenit pasionat de reproducerea sunetului si a studiat ingineria electromecanica in anii 50. Si-a inceput cariera in 1960 la Vega, unde a dezvoltat diverse modele de boxe si difuzoare.

Dupa ce s-a tatonat cu Audax, Michel Visan s-a alaturat producatorului francez Siare Acoustique in 1968 unde a fost inginer responsabil pentru dezvoltare, ulterior ocupand timp de 7 ani functia de director.

Cand Siare a fost vanduta catre Harman, Michael a decis sa isi fondeze propria companie si in 1986 apare pe piata HI-FI Davis Acoustics, primul brand care va folosi Kevlar, carbon si fibra de sticla pentru proiectarea difuzoarelor sale.

Utilizarea de Kevlar impletit si fibra de sticla pentru proiectarea diafragmelor a fost o miscare inteligenta pentru Davis Acoustics. Aceste materiale rigide au avantajul unei viteze remarcabile de propagare a sunetului. Fiind insensibile la caldura si umiditate, difuzoarele din Kevlar sunt excelente in domeniul audio auto. Astfel in 1989 lansarea modelului 20TK8 cu con semi larg, a propulsat compania pe piata KIT-urilor auto.

In 1991 lansarea KIT-ului Kristel marcheaza un pas important pentru notorietatea Davis Acoustics, acesta fiind comecializat si astazi.

Primul difuzor singular Davis Acoustics, DK200, apare pe piata in 1993, dar specialitatea Davis Acoustics sunt boxele pe care le fabrica atat sub marca proprie cat si pentru alti producatori de boxe precum  JMF, Quellis, Louvet, JCT Acoustics sau Klinger Guard.

In 2005 Olivier Visan, fiul lui Michael, aduce numeroase premii pentru Davis Acoustics cu Nikita Library Speaker.

Dupa disparitia fondatorului in 2012, Olivier preia compania si modernizeaza linia de productie, aliniind gamele la cerintele pietii, prin lansare de noi produse.

In 2017 Davis Acoustics lanseaza gama Balthus, iar un an mai tarziu gamele Mia si Courbet cuceresc piata cu inovatiile implementate pe aceste boxe.

Mia se remarca printr-un orificiu laminar frontal care le permite să fie amplasate in fata unui perete, fara a modifica nicio calitate acustica, sunetul revarsat ramanan impecabil, iar gama Courbet care aduce un design modern si un nou tweeter pentru cupole flexibile.

Astazi Davis Acoustics comercializeaza diferite tipuri de boxe, KIT-uri DIY si difuzoare, cu o redare desavarsita si un sunet impecabil care respecta corectitudinea timbrelor, oferind o exerienta audio fara precedent.

Toate produsele Davis Acoustics sunt gandite si proiectate pentru a satisface orice gust si buget, compania mandrindu-se ca produsele sale pot oferi o experienta audio de cea mai buna calitate.

Specificatii si preturi Davis Acoustics puteti gasi aici

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: