Stire

Dirac Live Room Correction disponibil acum pentru Hi-Res Audio Streaming

Dirac Live Room Correction disponibil acum pentru Hi-Res Audio Streaming

Dirac Research, compania tehnologica suedeza, cunoscuta de cititorii nostri mai mult pentru sistemul Dirac Live (speaker setup/room-correction), a anuntat ca procesarea patentata este acum disponibila pentru streaming audio hi-res.

Procesarea Dirac Live este inclusa in noul StreamingHD (SHD) de la miniDSP, care este descris ca un “puternic procesor stereo, proiectat de la baza pentru a atinge cele mai inalte performante, cu flexibilitate maxima”.

Printre evidentieri, se numara un procesor floating point, DAC-uri de 32-bit, un streamer quad-core ARM, USB audio multicanal, si un player muzical Volumio, incorporat, care permite controlul pieselor redate prin intermediul aplicatiilor de pe smartphone-uri, tablete sau desktop-uri. Streamer-ul este echipat cu trei intrari digitale si are o rezolutie de intrare/iesire de 32-bit, cu procesare interna de 96 kHz.

Streamer-ul este disponibil acum la 1199$, intr-o versiune cu intrari analogice echilibrate si neechilibrate; o varianta mai putin costisitoare pentru SHD Studio, care este mai mica si nu are un convertor digital-analogic (DAC), va fi livrata in cursul acestei luni la un pret care urmeaza sa fie anuntat.

Procesarea Dirac Live corecteaza atat frecventa de raspuns, cat si raspunsul impulsului difuzoarelor intr-o zona larga de auditie pentru a imbunatati adancimea, pozitionarea si distingerea vocilor individuale sau a instrumentelor. Dirac efectueaza mai multe masuratori si utilizeaza corectarea fazelor mixte pentru a ajuta sistemul audio sa livreze un sunet mai natural, cu bass mai strans si moduri de camera mai reduse.

“Indiferent de design-ul hardware-ului sau de sofisticare, anumite variabile externe vor avea intotdeauna o influenta negativa asupra calitatii audio – asta daca nu implementati o solutie de corectie digitala a camerei, precum Dirac Live”, spune CEO-ul de la miniDSP, Antoine Rouget. “Dirac Live reduce aceste variabile si suntem incantati sa-l introducem pe piata procesoarelor de streaming”.

Produsele brandului miniDSP, cu specificatii, caracteristici complete, si preturi, le puteti consulta aici link .

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: