Echipamente Audio | Video Ghid | Recenzii

Electrocompaniet ECI-6 – Amplificator Integrat

Nu stiam prea multe despre Electrocompaniet pana de curand, cand Razvan de la AVMall mi-a spus ca este una dintre marcile sale preferate.
El a fost de fapt foarte entuziasmat ca a reusit sa aduca Electrocompaniet în Romania prin AVMall. Este greu sa nu fii entuziast cand te uiti la specificatiile produselor lor. Profit de ocazie pentru a le multumi celor de la AVmall pentru ca mi-au permis sa testez un amplificator integrat ECI6 .

Aspect și constructie

Acest amplificator are un aspect smecher, mai ales datorita placii frontale de sticla, care-i confera o imagine foarte placută. In plus, sasiul este din metal gros și solid. Designul este gandit sa ofere o personalitate aparte, fara a compromoite calitatea constructiei.
De asemenea, puteti sa aruncati un ochi in interiorul amplificatorului prin orificiile de ventilatie din lateral. Interiorul este la fel de impresionat ca exteriorul. Nu am putut deschide amplificatorul, deoarece este o unitate demo de la AVMall si s-ar fi pierdut garanția. Pe placa frontala exista un mic ecran cu led in stanga, unde puteti vedea in lumina albastra intrarea pe care ati ales-o.
In timp ce incercam volumul, ma asteptam sa vad ceva pe ecran, dar nimic nu s-a schimbat. Pentru cateva minute mi-am spus ca este ciudat, sa nu ai ceva sa iti arate volumul, dar am observat ca lumina albastra mica de langa centrul literei „e” se misca de fapt in cerc, ca un buton de volum. Destul de destept!

Specificatii si tehnologie

Informatii oferite de Electrocompaniet pe site-ul lor.
ECI 6 este un amplificator integrat, echipat cu 4 intrari analogice. Noul ECI 6 ofera 2 x 125 W și se bazeaza pe succesul amplificatorului integrat ECI 5 MK II. Pentru a-l imbunatati, am echipat ECI-6 cu o sursa de alimentare chiar mai buna si un modul preamplificator mai sofisticat. Ca rezultat, va putem oferi un amplificator extrem de dinamic, capabil sa controleze o gama larga de boxe. ECI-6 dispune de mai multe conexiuni, o intrare stereo balansata XLR si trei intrari stereo cu RCA. Exista si doua iesiri de preamplificare, una balansata si una simpla cu RCA. Etajul de intrare este construita din circuite discrete care ruleaza în clasa A cu feedback zero. Etajul de iesire functioneaza cu cantitati moderate de feedback negativ, astfel obtinandu-se un echilibru bun intre extensia basului si control, o medie deschisa detaliata, si inalte calde. Toate pentru a va asigura ca ECI 6 va reproduce muzica preferata asa cum a fost inregistrata. ECI 6 este upgradabil la ECI 6D și ECI 6DX.
www.electrocompaniet.no

Ascultare si teste

Testele au fost efectuate cu MSC Analog DAC cu quad usb + lps personalizat, Audio Gd Master 10 , Impresia Martin Logan ESL-11A , Piega Coax 30.2.
Asa cum am menționat mai sus, am testat amplificatorul in doua sisteme, unul cu Analog Dac și Martin Logan ESL 11A, dar și cu Chord Mojo și Piega Coax 30.2. Boxele ESL 11A au sectiunea de bas activa cu amplificare proprie pana la 300 Hz , dar chiar si asa, cele mai multe caracteristici ale ECI-6 au fost transferate catre acele frecvente, rezultand un control mai bun si detaliat al basului. Acest lucru a fost mai evident cu Coax 30.2, unde basul s-a imbunatatit si mai mult. ECI-6 sa dovedit a fi minunat cu ambele boxe.

Hanson – MMMBop

Calitatea înregistrarii nu este grozava, dar ce am observat imediat cu ECI6 este un ritm rapid, distractiv și angajat, cu un bas puternic și controlat. Un alt lucru pe care l-am observat aici, este ca acest amplificator, se poate ocupa de pasajele aglomerate fara sa faca un efort substantial.

2Cellos – Mombasa

La inceput am avut impresia ca basul nu se simte puternic si foarte coborat ca in cazul Master 10, dar cand basul mare a intrat in scena, am observat ca raspunsul a fost mai bun cu ECI 6, castigand un control mai bun si mai multe detalii. Basul mare, care intra in scena la inceputul melodiei, se extinde minunat si detaliat in scena. De asemenea, viteza piesei a fost foarte buna si foarte antrenanta.

Jewel – No More Heartaches

Glasul lui Jewel este curat, iar bucatile de chitara stralucesc in jurul melodiei. ECI6 ofera fluiditate / cursivitate muzicii si trece fara efort prin melodii.

Oslo Philharmonic Orchestra – Tchaikovsky – Overture with Military Band

Grandoarea scenei a fost foarte bine capturat de ECI-6, cu un soundstage foarte mare si aerisit. Un alt punct puternic cu acest amplificator este claritatea marginilor fiecarui sunet si a spatiului dintre note, ceea ce duce la o scena sonora mare / relaxata.

Bethoven – Symphony No 9 in D Minor Choral

Corul este cu adevarat impresionant, arata foarte viu, iar vocile se simt foarte bine separate. Instrumentele din jurul corului sunt la fel de impresionante, prezentand detalii minunate si o buna plasarea in scena sonora. Inaltele sunt detaliate si matasoase intr-un mod care creaza dependenta.

Yehudi Menuhin – Vivaldi Concerto in E Major

A trecut ceva vreme de cand am fost impresionat de o noua componenta audio pana la lacrimi, dar s-a intamplat de data asta. Corzile de viori au fost atat de bine extinse, atat de netede, atat de detaliate, atat de emotionante, incat melodia a reusit sa imi starneasca lacrimi.

Mark Knopfler – The Trawlerman’s song

Vocea este clara si foarte bine detasata de instrumentele din scena. Instrumentele danseaza in jurul vocii într-un mod atragator, detaliat si texturat. Chitara are extensii detaliate, chitara electrica este bine … „electrica”, iar tamburul lovește cu impact si control bun.

Drones – Psycho

Poate Electrocompaniet rock? Oh da, poate! Rock on! Acest amplificator are capacitatea de a fi foarte antrenant / electric si in acelasi timp sa ofere o atmosfera placuta. Chitara electrica are o energie foarte buna, tobele au o lovitura puternica, vocile sunt detaliate si texturate, iar timingul este foarte precis. Cand scena devine aglomerată, ECI6 nu pare afectat si trateaza totul cu usurinta.

Rezumat

Bas

Rapid, punch, detaliat, controlat si dinamic. Vrei mai mult? Pai, Master 10, de exemplu, loveste un pic mai tare si da impresia ca coboara mai jos, dar este in spate cand vine vorba de control și detalii. Bass-ul pe ECI6 este minunat, energic si cred ca este corect.

Medii

Mediile nu ies in evidenta in comparație cu celelalte sectiuni. Stii de ce? Deoarece toate sunt la fel de impresionante, au fluenta, texturi și detalii foarte bune.

Inalte

Inaltele pe acest amplificator sunt netede si extinse in acelasi timp, dar și detaliate si deloc obositoare. Un echilibru impresionant intre toate aceste calitati. ECI-6 a deschis atat boxele Martin Logan ESL-11, cat și Coax 30.2, dar pe acestea din urma, detaliile si calitatile inaltelor au fost si mai evidente.

Energie / Timing

Acest amplificator are un timing foarte bun, dar si o buna energie. Electrocompaniet a reusit sa obtină un echilibru foarte interesant aici, un sunet fara efort si fluent, o experiență de ascultare plina de pasiune și energie.

Detalii

ECI 6 ofera o experienta muzicala foarte detaliata, fara a sublinia lucrurile într-o maniera artificiala. Sunetul ofera detalii minunate, de la bas pana la inalte, de la voci barbatesti la voci feminine, de la vioara la violoncel, de la harpa la clavecin.
Soundstage, Imagine & Separare Instrumente
Sunetele sunt foarte bine delimitate, cu margini limpezi, clare si cu un spatiu bun între ele. Soundstage-ul este aerisit, generos dimensionat in toate directiile, iar instrumentele sunt bine plasate in interiorul acestuia.

Voci

Vocile sunt extinse minunat in scena, fiind foarte bine separate de instrumente. Nu sunt la fel de prezente ca pe Master 10, dar sunt mai holografice si mai bine integrate sonor, in timp ce pe Master 10 sunt mai intime.

Comparație cu Master 10

Acesta este de fapt primul amplificator pe care l-am testat si care m-a facut sa ma gandesc la schimbarea amplificatorului meu, Master 10.

Electrocompaniet ECI6:

• Mai curat, sunet mai detaliat
• Cu mai mult aer si o holografie mai buna
• Timing perfect, mai bun, mai cursiv si fara efort
• Bass mai bun, mai rapid, cu un control si detalii mai bune
• Extensie precisa și detaliata
• Sunet neutru cu performanțe egale în toate sectiunile

Master 10

• Bass mai profund, cu un impact ușor mai bun, dar mai lent
• Dulce, mai prezent, romantic si intim
• Vocile au o prezenta mai buna, creand o experienta de ascultare mai intima
• Semnatura sunetului intima si dulce

Concluzie

Cateva cuvinte imi vin in minte atunci cand ma gandesc la ElectroCompaniet ECI-6 : echilibru, efort, angajare, fluent, curat. Am ales primul meu cuvant foarte atent, caci in cazul ECI-6, este vorba in primul rand de echilibru. Acest amplificator nu exceleaza la un singur lucru, exceleaza la tot. Cred ca ECI-6 este pur si simplu un amplificator minunat si daca sunetul nu va place, este fie datorita nepotrivirii in sistem, fie datorita preferințelor dumneavoastra sonice. ECI-6 are o semnatura neutra a sunetului si nu accentueaza nimic in comparatie cu altceva.
Îl recomand? Vreau sa am unul al meu, atat de mult imi place. Cred ca acesta este cel mai bun amplificator integrat pe care l-am testat vreodata.

Pro-uri

• Bass excelent: rapid, punch, detaliat, controlat și dinamic
• Detalii bune, fluenta, sunet bine texturat
• Inalte excelente, matasoase, cu detalii bune
• Timing excelent
• Muzica fara efort / fluenta
• Sunet foarte clar și detaliat
• Voci holografice, curate si bine extinse
• Imagine stereo excelenta
• Scena sonora holografica foarte buna
• Arata foarte bine si este construit cu materiale de calitate

Contra

• Iti voi spune cand le gasesc

Sursa Recenzie: HeadMania.org

Puteti gasi descrierea, caracteristicile complete, precum si pretul acestui produs aici link.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: