Stire

Focal anunta modernizarea boxelor din seria Utopia

De regula seria Utopia a renumitului producator francez Focal, este destinata in primul rand persoanelor care iubesc muzica, au un buget considerabil si sunt dispusi sa detina un produs pe care multi nu si-l permit. Un mix delicat de deziderate fac din seria Utopia printre cele mai ravnite produse in zona High Buget on High End Stuff.

ADN-ul producatorului Focal se fabrica inca din 1995 sub diferite forme, marimi, culori, preturi si nu in ultimul rand semnatura unica in ceea ce priveste sunetul.

Noua serie Utopia III Evo este varful gamei ce demonstreaza inca odata faptul ca Focal este un producator ambitios cu o echipa de design-eri, ingineri de prima clasa.

In mai anul curent, Focal a prezentat 2 noi produse ce fac parte dins eria mai sus mentionata, acestea fiind boxe de podea Grande Utopia EM Evo si Stella Utopia EM Evo.

Focal este in acest business de mai bine de 35 de ani, produsele sale fiind concepute si manufacturate in Saint-Étienne, Franta. Noua serie imbunatatita, presupune un design nou al filtrelor, noi sisteme de aluminiu pentru centrarea si fixarea difuzoarelor in incinta acustica ce se traduce intr-un sunet mult mai echilibrat si coerent, cu un bass mult mai conturat si mai bine controlat.

Grande Utopia EM Evo (cu un cost aproximativ de 165.000 euro/pereche) este cel mai mare model de boxa de podea al producatorului francez masurand 654 x 2,012 x 880mm (WxHxD). Configuratie 4 cai ci difuzoare de 270mm mid/bass driver cu magnet cu multiferrite, 2 difuzoare midrange de 165mm amplasate in partea superioara si inferioara a tweeter-ului de beryllium si un bass de 400mm electro-magnet (EM).

Stella Utopia EM Evo (cu un cost aproximativ de 95.000 euro/pereche) este o boxa de podea pe 3 cai, cu o dimensiune de 553 x 1,558 x 830mm (WxHxD) ce are aceleasi difuzoare de midrange ce masoara 165mm midrangeamplasate in partea superioara si inferioara a tweeter-ului de beryllium si un bass de 330mm electro-magnet (EM).

Ambele modele au o sensibilitate de 94dB/1W/1m pentru impeedanta de 8ohm.

Silueta lui Utopia Evo ramane neschimbata existand astfel 1,458 modalitati de aliniere al difuzoarelor, aspect ce compania Focal il numeste ‘total sound personalisation’.

Stella Utopia EM Evo ofera 243modalitati de aliniere al difuzoarelor.

Cele 2 modele de boxe sunt disponibile in culori si finisaje rare cum ar fi: metallic blue, ash grey, British racing green, si clasicele culori de black lacquer sau carrara white. Cabinetul boxelor este complet lacuit, in fata si laterale cu o singura culoare, iar zona in care tweeter-ul este amplasat are o culoare graphite – negru. Pentru difuzoarele de bass si midrange, cabinetul este prevazut cu grile detasabile.

Seria Utopia de la brandul Focal poata fi gasita, cu descrieri, specificatii complete si preturi, aici, link.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: