Stire

Focal lanseaza Elegia, prima lor pereche de casti high-end, closed-back

Aceasta se alatura altor perechi de casti closed-back, precum Elear, Clear si Utopia.

 

La doi ani de cand Focal a intrat pe piata castilor high-end cu Elear si Utopia (carora li s-a alaturat si Clear in 2017), brand-ul francez a lansat o noua pereche de casti closed-back, un concept similar (Elegia), pentru a le oferi utilizatorilor o modalitate de ascultare mai discreta, atat la domiciliu, cat pe drum.

In centrul design-ului modelului Elegia se afla ceea ce sta la baza inovarii open-back: difuzoarele full-range, cu dom inversat, in forma de M, acesta fiind un patent Focal.

Focal afirma ca domul, care este confectionat dintr-un aliaj intre aluminiu si magneziu, a atins combinatia ideala intre rigiditate, greutate si excelenta amortizare, beneficiind in urma formei de M de o suprafata de emisie mai mare.

Difuzorul include un orificiu conceput pentru a realiza echilibrul intre bass si mid-bass, si inca unul amplasat in spatele incintei care se presupune ca lucreaza la extinderea raspunsului in frecventa al difuzorului.

Elegia incorporeaza traductoare dinamice de noua generatie si, la fel ca surorile ei, este echipata cu un nou invelis de cauciuc usor si de o noua bobina usoara de cupru pentru un control imbunatatit asupra momentului difuzorului.

Cu o estetica nu foarte diferita fata de a altor modele open-back, aceasta pereche de casti este confectionata, in mare, dintr-o combinatie de piele si aluminiu solid, plus un invelis din microfibre de spuma cu memorie conceput pentru a bloca sunetul ambiental.

Cu o impedanta de 35 Ohm, Elegia poate lucra cu alte dispozitive portabile. Un cablu de 1.2m cu un jack de 3.5mm si un adaptor jack de 6.33mm sunt furnizate impreuna cu castile, la fel ca si carcasa rigida in care sunt asezate.

Castile Focal Elegia au iesit pe piata luna trecuta la un pret de 900 euro

Mai multe modele de casti Focal, cu specificatii, caracteristici complete, si preturi, puteti gasi link .

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: