Cabluri | Conectica Prezentari Generale

GoldKabel – Prezentare Generala

Din portofoliul AVmall fac parte si produsele GoldKabel. In dorinta de a va oferi toate detaliile legate de produsele comercializate de noi, astazi va vom prezenta o scurta istorie a firmei, plus cateva teste.

Istorie

GoldKabel este unul din cei mai puternici producatori de cabluri audio-video din Germania. Compania a fost fondata de Klaus Ehrhart in anul 2003 si a devenit in scurt timp unul din cei mai cunoscuti producatori de cabluri la nivel European. Cea mai mare parte a cablurilor vandute este produsa in Germania, in fabrica proprie din Ludwigshafen. Fabrica are o dimensiune de 750 metri patrati si produce cabluri ingloband ultimile tehnologii de turnarea a metalului. Toti producatorii seriosi de cabluri audio-video se lauda cu tehnologiile moderne implementate in cablurile lor, in cazul germanilor de la GoldKabel diferenta evidenta este pretul. Toata lumea cunoaste calitatea produselor germane, insa de obicei aceasta calitate inseamna si un pret pe masura. Nu este cazul cablurilor audio-video GoldKabel. Acestea au un raport calitate-pret ireprosabil. Din acest motiv doar in Germania exista peste 350 parteneri GOLDKABEL ®.


Numeroasele premii obtinute, scorurile testelor la care au fost supuse si alegerea cititorilor multumiti confirma calitatea cablurilor produse. Secretul acestui succes are o filosfie simpla spun inginerii GoldKabel. Cand vorbim despre cabluri, nu vorbim doar despre materialele conductorilor și prize. Important este entuziasmul si bucuria muzicii ascultate intr-o maniera cat mai analogica. Tehnologia si solutiile inovatoare asigura un fundal tehnic, insa muzica trebuie sa ramana scopul final.


Cabluri si teste

In articolul de astazi va prezentam doua cabluri manufacturate de GoldKabel, unul va acoperi zona video-entuziast, iar celalalt zona audio entry level.
Cablurile au fost testate si fotografiate de un prieten la el acasa.

Prezentare Cablu HDMI – Executive Series


Cablul acesta face parte din seria de varf a producatorului german. Tinta acestei serii sunt utilizatorii pretentiosi, cei cu sisteme audio-video high-end, cei care vor sa stoarca ultima picatura de performanta din sistem. Este construit din cupru de inalta puritate placat cu argint, conductorul este invelit cu 3 straturi PVC pentru protectia impotriva interferentelor electro-magnetice, contactele sunt aurite si este manufacturat complet in Germania. Acest cablu suporta 4K video, semnal audio pe 32 canale, dual video stream, 8PCM, multi-stream audio, Dolby® Digital, DTS®, MPEG, SACD®, DTS-HD® and Dolby® True HD.

Teste video

Astazi am testat 3 cabluri HDMI pe un sistem compus din televizor Panasonic P65VTE60E, bluray player DuneHDMax, amplificator Pass Int 30A si boxe Focal Electra 1038BE. Cablurile au fost urmatoarele: Hama HDMI (un model cumparat acum 4-5 ani), The Chord Company HDMI (un model cumparat acum 3-4 ani), GOLDKABEL ®HDMI imprumutat de la AVmall. Sursa video folosita pentru test a fost un concert Sade.

Cum eu sunt un fan al imaginii naturale, nu sunt atras de excesul de culoare, contrast si luminozitate. Daca sunteti pasionati audio-video, probabil ati auzit urmatoarea fraza: Se vede mai bine ca in realitate. Cred ca aceasta opinie merita sa fie nuantata. Daca realitatea este forma completa a unei imagini, cum ar putea fi aceasta imbunatatita? Nimic mai simplu. Pacalesti creierul folosind cateva trucuri video, dar care la final nu sunt altceva decat o realitate deformata. Ca fan al naturalului judec imaginea video ca pe o experienta reala si incerc sa ma feresc de trucurile oferite de procesarea video in exces. Am comparat cele 3 cabluri si iata care sunt concluziile mele:
• Hama HDMI – culori sterse, contrast mediocru, luminozitate buna, negrul reprezentat destul de bine; acest cablu primeste nota 7,5.
• The Chord Company HDMI – culori vibrante, constrast mediocru, luminozitate buna, negrul bine evidentiat; acest cablu primeste nota 9.
• GOLDKABEL ®HDMI – culori vibrante, contrast mediocru, luminozitate putin in exces, negrul corect reprezentat; acest cablu primeste nota 9.

Prezentare Cablu XLR Pofi Series

XLR Profi Series GOLDKABEL ® este un cablu balansat din seria entry level. Este construit din cupru OFC, conductorul este invelit cu patru straturi de PVC pentru protectia impotriva influentelor electro-magnetice, terminatiile sunt placate cu aur. Ca impresie personala va pot spune ca arata foarte bine construit. Senzatia aceea de manufactura de calitate pe care o intalnesti la masinile germane se regaseste si in acest cablu

Teste Audio

Am comparat cablul din seria XLR Profi Series cu cablul meu actual XLR Tellurium Ultra Black. Sistemul de test a fost compus din Yamaha CDS3000 – cdplayer, amplificator Pass Int 30A si boxe Focal Electra 1038BE. Am ascultat inregistrari de muzica clasica si jaz. Amandoua cablurile aveau ceva de oferit. Pana la urma alegerea unui cablu interconect este o chestiune de gust sau de potriveala in sistem. De exemplu XLR Profi Series GOLDKABEL ® pare mai sters pe frecventele inalte, dar acest fapt poate fi un avantaj pentru cineva care are un sistem unde frecventele inalte sunt in exces si doreste sa domoleasca sunetul.

XLR Profi Series GOLDKABEL ® – sunet suficient de transparent, plin de energie, amprenta sonica cald-neutra, basul profund usor lipsit de control, media placuta, inaltele usor atenuate; acest cablu primeste nota 8.
XLR Tellurium Ultra Black – sunet transparent, foarte energic, cu un bun balans, amprenta sonica tinzand catre neutralitate, basul se simte destul de detaliat, media placuta, inaltele corect reprezentate; acest cablu primeste nota 9.

Incheiem scurta prezentare a producatorului german de cabluri cu invitatia de a trece pe la noi, la o auditie. Daca aveti nelamuriri in privinta oricarui aspect, nu ezitati sa ne contactati. Echipa AVmall este gata in orice moment sa va ajute.

Intreaga gama de cabluri si accesorii de conectica GoldKabel, cu descrieri, specificatii complete si preturi, o puteti gasi link .

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: