Măsurători Holo RED Streamer/DDC

Holo RED este un dispozitiv destul de interesant prin faptul că poate acționa atât ca streamer, cât și ca DDC. Nu puteți schimba la cald între aceste două moduri, deoarece pentru a-l rula ca DDC USB, trebuie să conectați o sursă USB apoi să o porniți, altfel va porni în modul streamer, dar flexibilitatea de a avea aceste două funcționalități într-o singură cutie este destul de fantastic.

Dispune de aproape toate IO-urile pe care le-ați putea cere. Ieșire I2S cu pinout configurabil folosind comutatoarele DIP din partea inferioară a unității, AES, SPDIF prin BNC, Coax și TOSLINK optice, precum și intrare și ieșire USB. Și, desigur, Ethernet pentru streamer.

Când îl folosiți ca streamer, „creierul” operațiunii este un modul pi CM4.
„De ce nu și-au dezvoltat propria soluție?” ai putea întreba. Ei bine, răspunsul simplu este că nu este nevoie să reinventăm roata dacă există o soluție bună. Un CM4 este o alegere excelentă pentru rularea software-ului streamer fără a crește drastic costul dispozitivului. Pi în sine nu afectează calitatea sunetului, asta depinde de hardware-ul real de ieșire. Și, în plus, utilizarea unui CM4 înseamnă că, în timp ce RED este livrat cu propriul sistem de operare care permite utilizarea acestuia ca punct final Roon, HQPlayer, Tidal connect și altele, puteți trece la o altă opțiune de software dacă doriți.

Când utilizați RED ca DDC USB, pi-ul nu este utilizat și totul este gestionat de hardware-ul RED în sine.

De asemenea, ieșirea USB nu este conectată direct la pi, și în schimb este „reclockată” (retransmisă) folosind ceasul RED și o sursă curată de 5V.

Ieșirea USB acceptă până la 1,536 Mhz PCM și DSD1024. Ieșirea I2S acceptă până la 768 kHz PCM și DSD512.
SPDIF este limitat la 192 kHz ca pe marea majoritate a dispozitivelor.

Masuri:

Configurare de testare:

– Analizor Audio Precision APx555 B-Series
– Cabluri digitale AudioQuest Carbon (1,5 m)
– Sistemul de operare RED utilizat în timpul testării
– Dispozitivul și configurarea de testare funcționează la o putere reglată de 230 V de la un Furman SPR-16-Ei
– Muzică reală de 44,1 kHz și 48 kHz redată prin dispozitiv în timpul măsurării
– Analiza jitterului este configurată să utilizeze un filtru trece-înalt standard AES3 de 700 hz și un filtru trece-jos butterworth de 100 kHz
– Ieșire coaxială utilizată, dacă nu se specifică altfel

Jitter:

Pentru a măsura jitter-ul, dispozitivul este conectat la intrarea digitală a APx555, iar analizorul este setat să analizeze jitter-ul, nu conținutul audio.
Aceste măsurători nu arată informații audio/analogice, ci arată în schimb spectrul de jitter, adică: inconsecvențe în domeniul timpului.
Acesta este factorul principal pe care un bun streamer sau DDC va încerca să-l îmbunătățească.

Jitter-ul la 44,1 kHz este uimitor, de fapt, este cel mai bun dintre orice dispozitiv pe care l-am testat. L-am învins ușor pe campionul anterior, Rockna Wavedream NET, deși încă în marja de eroare, așa că aș spune în mod realist că cei doi sunt la egalitate.

Performanța jitterului la 48 kHz este din nou cea mai bună pe care am testat-o. Performanță absolut fenomenală!

În plus, merită remarcat faptul că performanța nu s-a schimbat indiferent dacă a fost utilizată intrarea USB sau intrarea de streaming.

Ce zici de zgomot?

Zgomotul este din nou incredibil de scăzut. În plus, deși dispozitivul utilizează o sursă de alimentare liniară, nu există componente cu scurgeri de rețea care depășesc 1uV (0,000001 V).

În ceea ce privește ieșirea I2S, în prezent am niște probleme cu divizorul meu de ceas, așa că va trebui să-mi adaug măsurătorile I2S odată ce le rezolv, dar până atunci, L7 Audiolab a făcut un test al ieșirii I2S folosind un ceas. divizorul și jitterul sunt la fel de scăzute pe cât te-ai aștepta. De fapt, nu este nimic vizibil asupra rezultatului în afară de zgomotul de la dispozitivul pe care îl folosește ca divizor de ceas în sine!

Această măsurătoare a fost făcută de L7 Audiolab. Vizitați site-ul lor aici!

Concluzie:

Holo RED este cea mai scăzută fluctuație și una dintre sursele digitale cu cel mai mic zgomot pe care le-am testat. Performanță absolut incredibilă care stabilește punctul de referință actual pentru un streamer sau DDC. Faptul că acest nivel de performanță este atins la sub 1500 EURO este sincer incredibil.
Bravo Jeff!

Produsul il puteti gasi aici

Produse Holo Audio le gasiti aici

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: