Ghid | Recenzii Stire

IFA 2018: Toshiba dezvaluie televizoarele 8k

IFA 2018: Toshiba dezvaluie televizoarele 8k, full array, cu control vocal si “wall art”

Si noua arma secreta: “Bazooka” TV…

 

Discutand deja despre orice, de la OLED-urile 4K HDR si pana la televizoarele compatibile cu Alexa la IFA 2017, ne-am dat seama ca Toshiba avea o sarcina dificila in a se evidentia pe piata europeana de acesta data.

Dar, din fericire, nu a dezamagit. Printre numeroasele anunturi ale Toshiba de astazi, se numara un concept TV cu rezolutie 8K, un model LED de 65 in cu 4K HDR Full Array, un TV Android cu Google Assistant integrat, mai multe modele fara rama si altele “wall art” si o noua gama TV, interesant numita „High Bright Wide Color Gamut”.

Primul dintre anunturile Toshiba este un televizor LED 4K HDR, cu diagonala 65 in, fara rama, cu LED backlighting. Deoarece backlighting-ul se afla chiar in saptele panoului si nu in lateralele acestuia, fiind compus din mai multe zone LED independent controlate, aceasta metoda tinde sa ofere un contrast imbunatatit si mai multa consistenta decat la televizoarele iluminate din zonele marginale.

Alaturi de Wide Colour Gamut, HDR 10, HLG si suportu Dolby Vision, modelul full array poate fi folosit cu un Amazon Echo sau Echo Dot pentru a permite controlul vocal. Toshiba a aratat totusi ca incepand cu anul 2019, cele mai multe dintre OLED-urile sale, din gamele 4K si FULL HD-Smart vor fi updatate cu functionalitatea Alexa incorporata, ceea ce inseamna ca utilizatorii pot interactiona cu Alexa prin intermediul unui microfon far-field, incorporat in televizor, fara a mai avea nevoie de un microfon extern de la Amazon.

Alte caracteristici care vor aparea pe gamele TV ale Toshiba includ Amazon Dash Replenishment, care va comanda automat (de la Amazon.co.uk) un set de baterii noi pentru telecomanda cand sesizeaza ca cele actuale au ajuns la un nivel redus de incarcare. De asemenea, vor mai include un meniu personalizabil de tip “derulati in timp ce vizualizati”, permitand utilizatorilor sa navigheze printre functii, fara a intrerupe ceea ce vizioneaza la tv.

In plus, mai este un televizor Android de 55 in, cu control vocal integrat – Google Assistant si Chromecast. Primul permite utilizatorului sa caute continut si sa controleze functiile TV si alte dispozitive inteligente compatibile, folosindu-si vocea proprie. Chromecast permite streaming-ul de pe smartphone pe tv prin simpla apasare a unui buton. Televizorul Android are de asemenea un difuzor proiectat de Onkyo.

Seria de televizoare HDR 4K ‘High Bright Wide Colour Gamut’, care cuprinde versiuni de 49 in si 55 in, pretinde sa afiseze fiecare imagine pe ecran cu o luminozitate mai mare cu 30% decat cele UHD.

De asemenea, Toshiba a lansat un televizor “wall art”, subtire de 2.5 mm, proiectat pentru fixarea pe perete. Acesta are 65 in, cu o grosime a ramelor de doar 4mm.

Nu putem ignora lansarea de catre Toshiba a televizorului de 55 in “Bazooka”, care inglobeaza un sistem de difuzoare proiectate de Onkyo pentru un bass mai profund. Acestuia ne-ar placea sa ii testam performantele cu un film de razboi…

Surse audio video excelente pentru acest produs sunt bluray playerele. O gama larga de de bluray playere cu specificatii, caracteristici complete, si preturi  aici link .

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: