Cabluri | Conectica Ghid | Recenzii

Importanta cablurilor intr-un sistem audio – intamplare reala

Cu siguranta ati citit zeci de articole in care subiectul cablurilor intr-un sistem audio este dezbatut si intors pe toate partile. De obicei in acest razboi taberele sunt impartite intre cei care cred in importanta cablurilor si cei care nu cred. Probabil, dupa ce ati citit primele doua fraze, va spuneti ca urmeaza un nou articol in care o firma distribuitoare de cabluri urmeaza sa promoveze produsele pe care le vinde. De data aceasta acest lucru nu se va intampla. Astazi o sa va povestim o intamplare din showroom-ul nostru. Atat.

Acum doua saptamani in Romania a sosit primul import de boxe Indiana Line. Dupa cum cunoasteti, o boxa proaspat scoasa din cutie are nevoie de cateva zeci de ore pentru a intra in parametri. Motivul este foarte simplu, la inceput, membrana de cauciuc a difuzoarelor este rigida, iar acest aspect influenteza calitatea basului si a mediilor. Pentru ca boxa sa intre in parametrii tehnici este nevoie de miscare mecanica. Cum facem asta? Legam boxa in sistemul nostru audio si ascultam muzica. In cateva zeci de ore membrana difuzoarelor va deveni elastica si va permite o excursie completa a difuzoarelor.
Saptamana trecuta un prieten AVMall a trecut pe la noi sa asculte o pereche de boxe Indiana Line Diva 650. Acestea erau legate la un sistem format din DAC Auralic Vega 1, amplificator Electrocompaniet ECI 6, cablu interconect Tellurium Q Silver, cablu de boxe Tellurium Black Diamond. Cu aceasta combinatie de cabluri sunetul intregului sistem era gandit sa fie foarte rezolut, chiar usor intepat. Prietenul nostru a parut usor mirat, pentru ca nu putea intelege cum niste boxe italiene pot suna atat de intepat. I-am explicat ca asa am gandit sistemul, dar ca putem sa schimbam acest sunet printr-o simpla inlocuire a cablurilor din sistem.

In prima faza am schimbat cablul interconect Tellurium Q Silver cu un interconect Chord Epic si cablul de boxe Tellurium Black Diamond cu Chord Epic, varianta dedicata boxelor. Dupa schimbare, sunetul sistemului a devenit melancolic, cu media usor in fata, un sunet ce poate fi perceput de multi ca fiind muzical. In prima faza prietenul nostru a parut multumit. Dupa cateva minute de auditie a intervenit o oarecare nemultumire legata de noul sunet. Ne spunea ca sunetul a devenit prea dulce si ca ar dori sa fie un pic mai incisiv, mai echilibrat. In cautarea acestui echilibru sonic, am aschimbat cablul interconect Chord Epic cu un cablu interconect Analysis Plus. A treia interventie a adus sistemul intr-o zona de confort sonic pentru prietenul nostru. Acum era multumit de sunet si tot ce isi dorea era sa asculte muzica. A plecat dupa 3 ore de la noi cu o geanta plina de cabluri pe care dorea sa le testeze.
Intreaga intamplare este una reala. In acest articol noi am povestit exact cele intamplate, fara sa intervenim cu interpretari subiective.
In cazul in care aveti dubii legate de aceasta intamplare, va asteptam in showroom sa ascultati sistemul nostru cu toate cele trei variante de cabluri.

Intreaga gama de cabluri si accesorii de conectica pe care v-o punem la dispozitie, o puteti gasi aici link .


Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: