Echipamente Audio | Video Prezentari Generale

Indiana Line – Prezentare Generala

Cu mai bine de 40 de ani in urma, mai exact in 1977, la Torino prindea contur o noua companie de produse HiFi. Plecati la drum cu o idee foarte clara in minte, aceea de a propune lumii iubitoare de sunet o serie de produse impecabile la raportul pret / calitate, fara a face rabat de la calitatea constructiei si a design-ului. Si le-a iesit foarte bine, astfel ca, in ultima vreme, produsele marca Indiana Line au inceput sa faca valuri prin lumea audio, de la utilizatori si pana la jurnalisti.

Privite cu scepticism la inceput, boxele Indiana Line au daramat rapid prejudecatile legate de preturi si i-au obligat pe cei care le-au ascultat sa admita ca producatorul italian a reusit ceea ce multi au incercat pana atunci fara succes – sa produca niste boxe foarte accesibile care arata si suna impecabil. E drept, piata dispune de multe marci entry level cu modele mai mult sau mai putin reusite, dar valoarea pe ansamblu a brandului Indiana Line este aceea ca propune serii complete si fara cusur, de la cele mai ieftine si pana la gama de top. Maniera in care inginerii torinezi au reusit sa combine cele patru elemente esentiale la un asemenea produs (finisaje, sunet, design si pret) este una cu adevarat spectaculoasa. Bineinteles, au fost multi cei care au fost foarte sceptici atunci cand au aflat preturile acestor boxe, dar indoiala s-a risipit odata cu prima auditie, iar boxele au ajuns imediat, in majoritatea cazurilor, in casele noilor proprietari. Daca la inceput era te intrebai cum reusesc cutiutele italiene sa inglobeze control, detalii si transparent ce pot fi intalnite doar la marci / modele mult mai scumpe, acum e deja ceva normal.

Privite cu scepticism la început, boxele Indiana Line au dărâmat rapid prejudecățile legate de prețuri și i-au obligat pe cei care le-au ascultat să admită că producătorul italian a reușit ceea ce mulți au încercat până atunci fără prea mare succes – să producă niște boxe foarte accesibile care arată și sună impecabil. E drept, piața dispune de multe mărci entry level cu modele mai mult sau mai puțin reușite, pentru toate buzunarele și urechile, dar valoarea pe ansamblu a brandului Indiana Line este aceea că propune serii complete și fără cusur, de la cele mai ieftine și până la gama de top. Maniera în care inginerii torinezi au reușit să combine cele patru elemente esențiale la un asemenea produs (finisaje, sunet, design și preț) este  una cu adevărat spectaculoasă.

Bineînțeles, au fost mulți cei care au fost foarte sceptici atunci când au aflat prețurile acestor boxe, dar îndoiala s-a risipit odată cu prima audiție, iar boxele au ajuns imediat, în majoritatea cazurilor, în casele noilor proprietari. Dacă la început era normal să te întrebi cum reușesc cutiuțele italiene să înglobeze control, detalii și transparență ce pot fi întâlnite doar la mărci / modele mult mai scumpe, acum e deja ceva normal. Mai mult, varietatea aduce un adaos evident de plus-valoare. De la boxe de raft, care costă mai puțin decât un weekend petrecut în oraș, la seriile de top pentru care efortul financiar crește puțin, dar pe deplin justificat (oricum, sub prețul pe care unii îl plătesc pentru un singur cablu de calitate), Indiana Line este, fără discuție, cea mai bună soluție ieftină de pe piața românească la raportul calitate / preț, fie că vorbim de boxe de raft sau de podea, de soluții stereo sau multicanal, subwoofere sau chiar de boxe tehnice, încastrabile în perete sau tavan, playere sau amplificatoare integrate. Dincolo de orice detalii constructive, de preț sau de design, boxele Indiana Line au marea calitate de a fi extrem de calde și de prietenoase cu urechile. Dinamice, fără a fi exagerat de deschise, excelent control pe medii și cu un bas foarte percutant, dar care n-are niciun gând să bubuie. Mai mult, dispun de o definiție impecabilă, mai ales pe imprimări aglomerate, cum ar fi muzica clasică sau înregistrările vechi de heavy metal.

Calitatea impresionanta a produselor Indiana Line este laudata de presa internationala de specialitate. Nu mai putin de 29 de articole si premii internationale sunt marturia excelentei acestui brand italian. Fanii masuratorilor vor fi fericiti, pentru ca revistele germane sunt pline de asemenea detalii tehnice. Dupa masuratori ale boxelor Diva 665, redactorul audio.de comenteaza: Calitatea sasiului face ca distorsiunile sa fie extrem de scazute; chiar si la mai mult de 100 dB aproape nu exista distorsiuni. In aceeasi revista redactorii spun urmatoarele: Sunet extrem de precis, imaginea stereo este echilibrata. Aceste boxe produc un sunet de top.
Daca va aflati printre pasionatii HiFi stiti ca o boxa liniara, o boxa care sa nu aduca distorsiuni evidente in sunet, costa uneori cat o masina sau chiar mai mult. Masuratorile acestor boxe italiene arata ca acest lucru se poate obtine si la bani putini. Un impatimit al sunetului de calitate nu poate rata cel putin o auditie cu aceste boxe cu adevarat miraculoase.

Ca urmare a expansiunii la nivel global, marca Indiana Line a ajuns si in Romania.

Marca este acum într-o evidentă expansiune la nivel global, iar pasionații de sunet din România au șansa de a le asculta înainte de cumpărare, în showroom-ul AVmall.

 

Gasiti mai multe articole, recenzii si masuratori pentru produsele Indiana Line in acest link:www.coral-indianaline.com

Intreaga gama de boxe Indiana Line, descriere, caracteristici complete si preturi, o puteti gasi aici link.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: