Reproducerea in intimitatea casei noastre a impactului dat de bogatia sunetelor si nuantele fiecarui ton in emotia unui concert live este esenta HI-FI. Insa pentru ca aceasta sa devina realitate avem nevoie de un sistem audio atent alcatuit.

Cand cautam sa acizitionam echipament audio pentru casa sau job-ul nostru, obisnuim sa cautam anumiti parametri, orientandu-ne intotdeauna dupa putere ca un prim criteriu. Primul lucru spre care ne indreptam atentia este reproductorul, apoi urmeaza boxele, iar cablurile raman spre final, deoarece sunt considerate nesemnificative de cei mai multi utilizatori, insa adevarul este ca toate cablurile au o importanta fundamentala pentru sunetul redat de orice sistem AV, oricat de modest ar fi alcatuit.

Obsesia pentru importanta acestor componente nu este exagerata si daca stam sa ne gandim,  chiar si intre un cablu de alimentare rosu si unul negru este o diferenta de design, asadar pentru aceasta gama de produse exista enorm de multe optiuni intermediare.

Desigur nu poti vorbi de sunet fidel doar gandindu-te la aparatele pe care le posezi, trebuie sa privesti in ansamblu si sa intelegi importanta fiecarei componente a sistemului tau audio pentru ca absolut toate conteaza, inclusiv conexiunile, interconectorii si chiar cablul de alimentare.

Cablurile sunt cele care interconecteaza toate componentele unui sistem AV. Cele care influenteaza cel mai mult sunetul sunt cele care gestioneaza mai multa putere si in ultimii ani s-a demonstrat ca acestea sunt primele predispuse contaminarii electronice. Un alt aspect de mare importanta in ceea ce priveste cablurile este amplasarea lor, fiind recomandat in special sa evitati ca sursele de alimentare sa fie foarte apropiate de cele de interconectare, deoarece pot interfera cu semnalul care vine de la sursa si prin urmare degradeaza sunetul odata ce nivelul acestuia este crescut de amplificator.

Dorinta de imbunatatire constanta a sunetului poate fi pe deplin satisfacuta de cablurile LessLoss si chiar daca aparent acestea au ceva deosebit pentru ca sunt conoscute si apreciate de toti, datorita calitatilor pe care le poseda au dovedit ca sunt cu adevarat speciale.

LessLoss Audio este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate branduri din domeniul audio Hight End, cunoscut de peste zece ani ca fiind punct de referinta pentru cablurile cu zgomot redus.

Cel care a pus bazele companiei, Louis Motek, este un muzician experimentat. Provenit dintr-o familie in care toata lumea avea legatura cu muzica, Louis stapaneste mai multe instrumente si a a facut parte din orchestre simfonice, ansambluri muzicale, trupe si coruri.

Nascut in  Lituania, Kaunas, Louis se muta la New York unde a lucrat scurt timp ca bijutier si zece ani intr-un studio privat de inregistrari, unde dispunea de instrumente audio profesionale. Interesul sau pentru audio high-end s-a nascut in acel loc si toate talentele sale muzicale s-au transformat in LessLoss asa cum il stim.

Dar Louis este un explorator aventuros, dornic de noi abordari, un dezvoltator de noi tehologii ce a descoperit perfectiune cablurilor performante. Acesta si-a investit tot talentul sau in crearea de componentelor audio de o calitate fara precedent, oferind solutii fara cusur pentru audiofilii pretentiosi, prin cabluri audio de cea mai buna calitate, cabluri de alimentare, cabluri pentru difuzoare, interconectari audio, interconectari rapide, cabluri digitale si playere audio.

Toate produsele LessLoss Audio sunt vandute exclusiv online sau prin vanzari directe, ceea ce le reduce semnificativ costul de achizitie creand un raport pret/calitate absolut satisfacator.

LessLoss Audio si-a capatat renumele datorita cablurilor de alimentare DFPC (Dynamic Filtering Power Cables) un cablul de alimentare cu filtrare dinamica special conceput pentru a filtra zgomotul. Acestea au incorporat Skin-filtering, un email cu niste calitati unice in care sunt imbracati conductorii pentru a reduce impactul contaminarii electromagnetice (EM), fara a compromite dinamica sunetului.

Alte cabluri la fel de faimoase sunt C-MARC, construite dupa metoda anilor 1930, care initial au fost dezvoltate pentru chitare electrice. La realizarea acestora sunt folosite doua bobine contra polarizate ce prin anulare electrica a zgomotului indus ofera un raport excelent semnal/zgomot (S/N) pentru mediul exigent al apilicatiilor de astazi.

In procesul de fabricare a cablurilor LessLoss nu se foloseste plastic, la final aceste fiind imbracate cu dubla izolatie din fibre de bumbac 100% natural, rezultand un cablu foarte usor si flexibil, simplu de manevrat, care este capabil sa ofere cele mai bune caracteristici si performanta pentru aplicatii audio delicate, inlaturand poluarea fonica.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: