Echipamente Audio | Video Stire

Linn provoaca Naim cu noul streamer muzical Selekt DSM

Linn provoaca Naim cu noul streamer muzical Selekt DSM

 

E modern, modulare, porneste de la 4000£ si, desigur, este scris cu “k”.

La 11 ani de la introducerea primelor playere de retea din 2007, Linn a introdus al 4-lea model in line-up de streamere muzicale, este vorba de Selekt DSM.

De la 1 Octombrie 2018, line-up-ul cuprinde modelele DSM (Majik DSM, Selekt DSM, Akurate DSM si Klimax DSM) care au fost introduse in 2011, adaugand la modelele originale DS, o sectiune preamplificata cu conexiuni digitale si analoge.

Despre noul select DSM. Acesta se incadreaza intre entry-level-ul Majik si penultimul nivel Akurate si este un streamer foarte diferit de cele din gama Linn prin faptul ca are un design modular, configurabil, format in mare parte din cartuse interschimbabile.

Asadar, in timp ce modelul de baza este un streamer/pre-amp de 4000£, acesta poate fi achizitionat (sau upgradat ulterior) cu un amplificator de putere integrat Class D, cu 100 W per canal (£5250 – pret total) sau cu arhitectura Katalyst DAC ale carei caracteristici se mai intalnesc si la Akurate sau Klimax (£5500 – pret total).

Pretul pentru ambele caracteristici integrate (amplificare si configuratie Katalyst) este de £6750.

Se pare ca Linn ii sufla in ceafa lui Naim…

In plus, modulele pot fi instalate de retailer in casa clientului, deci nu este necesar sa le luati personal din magazin.

Anul viitor Linn va scoate pe piata un cartus de amplificare a castilor, iar cei care au achizitionat deja un Selekt DSM amplificat vor avea posibilitatea sa adauge un cartus surround sound in configuratie 5.1, cu 4 intrari HDMI, o iesire HDMI si suport pentru formate audio DTS sau Dolby Digital Plus.

De asemenea, pe lista “coming soon” din 2019 este suportul Bluetooth si wi-fi (2.4GHz/5GHz). La lansarea din Octombrie, Selekt DSM a fost deja capabil sa se conecteze la o retea direct prin mufa Ethernet.

Selekt DSM e cosntruit pe platforma de streaming Linn, insemnand ca pe langa compatibilitatea DLNA de a transmite fisiere catre o retea, ofera suport pentru servicii de streaming precum Spotify, Tidal, Qobuz sau TuneIn Radio, aditional fata de player-ul muzical Roon.

Vis-a-vis de reinvierea vinyl-urilor, Selekt DSM este echipat cu intrari phono MM si MC comutabile pentru a se putea conecta la platane. In plus, mai ofera doua intrari coaxiale, doua optice (una poate fi folosita ca iesire pentru TV) si un port USB. O conexiune HDMI ARC ii permite lui Selekt DSM sa redea ce este conectat prin intermediul TV fara a fi nevoie sa schimbati sursa.

O pereche de RCA line-level-uri este acompaniata de doua porturi Exakt Link (pentru conexiune directa la boxele Linn Exakt, Exaktboxes si Urika II), de XLR-ul echilibrat si de iesirile RCA.

Linn afirma ca tot ce se afla la interiorul Selekt DSM este nou, de la software si electronica, pana la partea estetica. In plus fata de sistemul imbunatatit de procesare, vorbim si despre o versiune noua a tehnologiei de procesare introdusa de Linn in 2015, Space Optimisation.

Aceasta tehnologie isi propunea sa faca boxele sa sune la fel de bine, indiferent unde sunt amplasate in incapere, presupunandu-se intotdeauna ca incaperea este statica si are forma dreptunghiulara. Generatia noua are o abordare mai dinamica si ia in calcul formele non-rectangulare ale incaperilor si poate fi accesata prin intermediul site-ului Linn, fara a mai descarca software-ul pentru PC sau Mac.

Linn ofera aceasta facilitate gratuit, ca pe un upgrade de soft, pentru toate streamerele, chiar si pentru modelele din 2017. Mutand procesarea in cloud, Linn a putut realiza acest lucru fara a mai conta puterea de calcul limitata a vechilor chip-uri de procesare.

Probabil nu aveati dubii ca si la nivel estetic s-au produs unele modificari, Selekt DSM optand pentru un design mai tangibil si mai vizual, cu display OLED si butoane inteligente pentru scurtaturi sau presetari.

Numeroase branduri de streamere si network playere capabile sa redea formate hi-res, cu specificatii, caracteristici complete, si preturi puteti gasi aici link .

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: