Ghid | Recenzii Stire

Magazine de cumparat sau ascultat muzica on line

Magazine de cumparat sau ascultat muzica on line

De cativa ani au aparut diferite alternative on line cu ajutorul carora putem asculta sau cumpara muzica la o calitate comparabila cu cea a unui CD sau chiar mai buna. Muzica imprimata pe diferite formate fizice cum ar fi CD-ul, DVD-ul, Bluray-ul, discul de vinil, a inceput sa nu mai fie la fel de populara. In ciuda cresterii vanzarilor de muzica imprimata pe disc de vinil, acestea reprezinta mai putin de 5% din vanzarile totale de muzica la nivel mondial. Accesul la internet a schimbat foarte mult modul in care oamenii percep diferitele activitati cotidiene. Cum era si firesc aceasta influenta a ajuns si la cei care asculta muzica. Omul modern isi doreste sa aiba acces la cat mai multa muzica aproape instantaneu, oriunde in lume, fara sa fie obligat sa detina aceasta muzica intr-un format fizic cum ar fi un CD, DVD, etc. Aceasta alegere este motivata in primul rand de ritmul de viata dinamic dar si de comoditate. O colectie de muzica pe suport fizic presupune o serie de mici probleme: ocupa spatiu, trebuie curatata de praf, esti obligat sa o impachetezi intr-o geanta in cazul in care doresti sa asculti muzica in vacanta, etc.

In prezent cererea pentru muzica in format digital este atat de mare incat piata a fost inundata de o multime de distribuitori de muzica pe internet. Probabil unii dintre voi va intrebati cine mai cumpara muzica cand exista youtube, locul unde gasesti foarte multa muzica gratis. Obiectia aceasta este valabila in cazul ascultatorilor ocazionali de muzica, cei care nu sunt pasionati cu adevarat de aceasta activitate. Iubitorii de muzica vor prefera intotdeauna sa foloseasca o varianta care sa le garanteze accesul la un continut muzical de calitate si la posibilitatea de a putea asculta muzica in conditii foarte bune. Ca sa putem intelege, ce inseamna aceasta noua industrie a vanzarii de continut muzical prin intermediul internetului, atasam cateva date statistice cel putin  interesante. Conform  RIAA (…) in anul 2107, in USA, streamingul a adus cele mai mari venituri. Pe locul doi se afla vanzarile de muzica in format fizic (CD, DVD, Bluray), iar pe locul trei se afla vanzarile de muzica in format digital.

Dupa cum puteti constata, viitorul industriei muzicale a cotit bine catre distributia de muzica prin intermediul internetului. Din acest motiv am hotarat sa scriem un articol, in care sa va prezentam cei mai buni distribuitori de muzica in format digital.

Magazine de unde poti cumpara muzica in format digital

Aici avem doua categorii de magazine, cele premium ce se adreseaza utilizatorilor pretentiosi, foarte atenti la calitate, si magazinele normale care vand muzica oamenilor mai putin interesati de calitate, dar care sunt ascultatori dedicati de muzica.

Magazine audio premium / audiofile:

  • Hdtracks – este unul din cele mai vechi magazine de muzica on line si functioneaza in USA; ofera muzica in toate formatele digitale posibile FLAC, WAV, AIFF, ALAC, DSD 2.8 si 5.6 MHz la cea mai buna calitate posibila in acest moment; au o lista de albume impresionanta si au o multime de muzica adresata audiofililor; platesti pentru fiecare album cumparat.
  • Highresaudio – opereaza din Berlin si Hamburg, Germania, este dedicat audiofililor, oferind muzica inregistrata exclusiv in format high-resolution la 24 biti; ofera muzica spre descarcare in varianta FLAC, ALAC, DSD, DXD-FLAC, MQA si variante Studio Master Quality in versiune 5.1; platesti pentru fiecare album cumparat.
  • iTrax – este un magazin adresat entuziastilor audio; tot ce veti gasi aici este inregistrat cu cele mai noi tehnici; aici nu veti gasi remasterizari ale unor albume vechi sau muzica transferata de pe diferite surse vechi care ofereau o rezolutie standard; din acest motiv aici nu veti gasi artisti vechi; toata muzica de aici este captata si masterizata direct intr-un format audio REAL HD, iar asta inseamna ca aceste inregistrari sunt foarte aproape sau egale cu limita auzului uman; platesti pentru fiecare album cumparat.

Magazine audio normale:

  • Apple iTune Store – acesul se face prin intermediul iTune music player; este primul magazin on line care a oferit muzica la vanzare / descaracare prin intermediul internetului; aici gasiti peste 10 milioane de melodii la calitate de mp3; platesti pentru fiecare album cumparat.
  • Amazon Music – a devenit foarte popular pentru ca a vandut muzica fara protectie DRM, asa cum ofera Apple; are un catalog de muzica bogat, dar este in urma Apple; muzica se poate cumpara direct de pe site, software-ul de descare al muzicii este disponibil pentru toate sistemele de operare, iar muzica poate fi descarcata direct in iTunes sau in Windows Media Player; platesti pentru fiecare album cumparat.

Servicii de streaming audio

Apple Music – acesul se face prin intermediul iTune music player; aici gasiti peste 10 milioane de melodii la calitate de mp3; serviciul este disponibil in Romania pe baza unui abonament; calitatea audio nu este punctul forte, insa poate fi folosit direct pe telefon si este disponibil chiar si celor cu telefoane cu sistem Android; ofera albumele unor artisti in exclusivitate; se plateste un abonament lunar.

Spotify – este unul din primele servicii de music streaming; are avantajul unui abonament standard gratuit dar care limiteaza aplicatia in a reda muzica dupa cum ai chef; cu abonamentul Premium, poti asculta muzica offline, controla / asculta muzica in felul tau si primesti muzica la o calitate superioara; se plateste un abonament lunar.

Tidal – ofera o diversitate de servicii si are doua abonamante, unul adresat utilizatorilor obisnuiti, celalat fanilor hifi, celor cu sisteme bune de sunet care doresc sa asculte muzica la o calitate superioara; are optiune de ascultare a muzicii offline; ofera albumele unor artisti in exclusivitate; se plateste un abonament lunar.

Google Play Music – ofera o cantitate mare de muzica; puteti asculta muzica in format mp3 la o rata de esantionare cuprinsa intre  96 kbps si 320 kbps, depinde de viteza de internet; puteti salva pentru redare offline; se plateste un abonament lunar.

In acest articol, noi am prezentat cateva din magazinele ce ofera posibilitatea sa cumparati, sau sa ascultati, muzica in format digital. Exista mult mai multe posibilitati pe internet. La final alegerea va apartine.

 

Surse de muzica de unde se pot reda serviciile muzicale prepay, specificatii, caracteristici complete, si preturi , gasiti aici (media playere) link , sau aici (receivere) link .

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: