Intr-o epoca tulbure si instabila, in 1920, capitanul britanic  Stanley R. Mullard, inginer in marina Marii Britanii a fondat compania Mullard Radio Valve. Activitatea companiei era axata in principal pe productia de componente electronice, oferind calitate si fiabilitate, cucerind astfel increderea si admiratia tuturor. Chiar daca initial Mullard a fost un producator de componente electronice si aparate de uz casnic, intre toate componentele fabricate sub acest nume se remarca tuburile vidate care erau asamblate manual si care au adus notorietate companiei Mullard.

Mullard a supravegheat productia de tuburi vidate, pentru statiile de transmisie si receptie utilizate in timpul Primului Razboi Mondial. Dupa incheierea razboiului,in 1919, Mullard s-a alaturat companiei Z Electric Lamp unde a devenit in scurt timp director general. Profitand de aceasta pozitie, toate lampile fabricate aici au fost vandute marinei, postei si guvernului sub marca SR Mullard.

Dupa incheierea razboiului, cerinta de tuburi vidate a crescut de la o zi la alta, astfel ca Mullard s-a extins rapid si a produs supape in alte sase fabrici. Pentru a reusi aceasta performanta, a vandut jumatate din actiunile Mullard Radio Valve catre NV Philips G.din  Olanda.

BBC a fost cea care a dat peste cap toate planurile lui Mullard si in 1923 acesta se vede nevoit sa faca un parteneriat cu Philips pentru a reusi sa acopere comanda de lampi pentru radiodifuziunea britanica. Tuburile si lampile produse in acea perioada au fost denumite cu prefixul PM, prescurtarea pentru Philips-Mullard. In 1925 Philips achizitioneaza complet Mullard Radio Valve, pentru a forma Mullard Limited, ca marca inregistrata, folosind totusi numele Mullard pana in 1988.

Lampile Mullard au ramas o componenta cheie a majoritatii dispozitivelor electronice pana cand epoca moderna a electronicei le-a inlocuit cu tranzistoarele, inventate in anii ’40.

Astazi lampile vidate sunt un must have pentru industria muzicala, fiind folosite la amplificatoarele de chitara pentru muzicalitatea lor.

Apreciate de toti chitaristii din lume pentru sunetul cursiv pe care il redau odata instalate in amplificatoare, lampile Mullard sunt caracterizate prin sunetul cald si muzical, cu o usoara luminozitate si un midrange bogat, cu un bass adecvat, perfect echilibrat si duc la un suntet impecabil din toate punctele de vedere.

Specificatii si preturi gasiti aici

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: