Evenimente Prezentari Generale

Munchen High-End Show 2018

Probabil cel mai tare eveniment de pe pamant dedicat domeniului hi-fi are loc la Munchen. Anul acesta a fost a-37-a editie. Intregul show se intinde de-a lungul a 4 zile (10 – 13 mai) si este unul din cele mai importante in calendarul industriei hi-fi mondiale. La acest eveniment pasionatii hi-fi au ocazia sa testeze unele din cele mai performante si scumpe produse audio-video. Sute de expozanti sunt prezenti la acest show luxuriant cu prezentari si lansari de produse ce acopera o piata insetata de performanta.
Echipa AVmall a fost prezenta la acest eveniment din doua motive. Am dorit sa ne intalnim cu partenerii nostri traditionali si de asemenea sa cautam noi oportunitati pentru clientii nostri.

Joi

In prima zi ne-am intalnit cu reprezentantii Electrocompaniet. Aici am avut ocazia sa vedem pe viu noile produse EC Living. Acestea sunt destinate celor care isi doresc un sistem audio performant minimalist, cu un design contemporan, usor de integrat intr-o casa moderna. De asemenea am putut asculta noul amplificator integrat ECI-80. Acesta este um amplificator de 80 wati, cu bluetooth, phono stage MM/MC, amplificator de casti, DAC si patru intrari analogice. Pretul acestuia va fi de 2000 euro. In opinia noastra, la acest pret, pe piata romaneasca vor exista putini rivali.

Auralic LTD
Compania chinezo-americana a stralucit la aceasta a-37-a editie. Ei au lansat cateva produse extreme de interesante pentru fanii computer audio. Incepem cu vedetele acestor lansari si anume Leo GX Master Clock, noul streamer G1 si DAC G1.
LEO GX este cel mai performant clocker digital extern existent in acest moment in industria hifi. Semnalul digital prelucrat de LEO GX este atat de precis, incat este necesar sa folosim repere noi pentru a putea masura performanta acestuia.
G1 este un streamer de retea de inalta rezolutie, dotat cu WiFi si Ethernet, iesiri USB sau S/Pdif, Toslink, AES/EBU. Platforma hardware a fost revizuita pentru a oferi utilizatorilor o multitudine de optiuni de redare a muzicii. Sistemul software Lightning DS dezvoltat de Auralic este compatibil acum cu Tidal, Qobuz, Internet Radio, Spotify, Roon, Apple AirPlay.
DAC-ul Vega G1 are acelasi chip DAC si ceas Femto 72Fs din versiunea G2, dar pastreaza output-ul Orfeo in clasa A de la modelul mai vechi.

 

 

Vineri

A fost ziua cu cele mai multe intalniri. Dimineata ne-am vazut cu reprezentantii celebrului producator francez Davis Acoustics. Va putem confirma ca in ciuda succesului urias din ultimii ani, politica firmei privind calitatea produselor a ramas neschimbata. Francezii vor continua sa manufactureze boxe cu componente dezvoltate si produse 100% in Franta.
Au fost prezentate noile modele de boxe de podea Karla, Courbet 7 si boxele de raft Courbet 3 si Nikita 3.0. Cu aceasta ocazie am asistat si la o demonstratie a noilor boxe.
Karla: flagship-ul brandului, este o boxa cu o naturalete extraordinara, cu o media de 21cm si un tweeter kevlar ce reda vocile absolut incredibil.
Courbet 7: fratele mai mare al lui Courbet 5, este o boxa echilibrata, cu un sunet grandios, ce depaseste ca dimensiune Courbet 5.
Courbet 3: boxa echilibrata si extrem de rafinata, o boxa a carei valoare high-end este usor de identificat inca din primele note reproduse.
Nikita 3.0: noi consideram aceasta boxa ca fiind vedeta firmei. Nu am auzit niciodata o boxa de raft cu atata viteza, dinamica, scena, transparenta si precizie pe zona de bass. Este practic un half size of Karla, foloseste aceeasi medie si tweeter de la Karla, mai putin cei 2 basi ai fratelui mare Karla. Este o boxa de care te indragostesti la prima vedere. Cu un stand custom, proiectat in asa fel incat sa potenteze basul si dimensiunea scenei sonore, este printre putinele boxe de raft ascultate de noi potrivite pentru suprafete de peste 30 m2.
Seria de boxe Discovery va trece printr-un proces de rebrand.

www.davis-acoustics.com

 

 

 

 

 

Indiana Line

In camera de prezentare am gasit un sistem audio ce folosea o pereche de boxe din seria DIVA. A fost o placere sa constatam, cum absolut toti cei care intrau in camera de auditii intrebau cate mii de euro costa boxele DIVA.
Ca noutati mentionam noile modele TESI 661, DIVA 552 si Basso 942. TESI 661este o boxa conceputa sa ofere mai mult bas si spatialitate comparativ cu modelului Tesi 561. Fata de Tesi 561, noua boxa, primeste inca un difuzor de bas. DIVA 552 este un model la care s-a facut un fine tuning sonic prin schimbarea pozitiei difuzorului de medii si a difuzorului de inalte. Basso 942 este un subwoofer cu dimensiuni superioare comparative cu Basso 942. Acest nou subwoofer ofera un bas cu suficienta energie sa acopere camere foarte mari.
Din discutiile avute cu reprezentantii Indiana Line am inteles ca se pregateste o relansare a produselor car audio. Acum cativa ani, aceste produse, erau foarte apreciate, cautate si ravnite in Italia.

 

 

Goldkabel, Black Connect & Audio Selection

Acestea au anuntat o repozitionare in piata si lansarea unei noi game premium cu numele Black Connect. Noua gama va oferi sistemelor mai multa viteza, transparenta, focus, kick si bas control.

 

 

 

 

bFly-Audio

Marca german bFly-audio, specializata in tratamente acustice, isi dezvolta produsele pe tehnologia MLA Absorber, o combinatie ideala a unor materiale absorbante fonic, selectate si perfect proportionate pentru a oferi experienta unui sunet cat mai natural. Tehnologie MLA (Multi-Layer Adjustment) presupune suprapunerea mai multor straturi de materiale cu grad de absorbtie fonica ridicat, cum ar fi sorbotanul, pluta sau cauciucul natural, straturile fiind separate de o foaie de aluminiu cu efect non-fonoabsorbant, astfel permitand filtrarea diferitelor game din spectrul de frecvente audio.

 

 

Chord

Au prezentat noile modele de cabluri alimentare Shawline. In camera de prezentare vizitatorii puteau sa asculte un sistem audio cablat complet cu seria Reference Signature, format din streamer Melco, boxe Bowers & Wilkins, seria Diamond si amplificare Ayre. Sunetul intregului sistem a fost foarte precis, dinamic si neutru. Inca de la primele acorduri simteai ca muzica iti patrunde in suflet.

Plixir

Cu James suntem prieteni, asa ca intrega discutie a fost amicala. Am discutat de produsele lor deja cunoscute si de faptul ca vor aparea noi produse. Acestea vor fi mai ieftine comparate cu celebrele BAC 400, 1000, 1500 si 3000.
Cablurile lor de alimentare Statement au fost prezentate atat la standul lor cat si in camere de auditie la diversi parteneri.

 

 

 

 

 

Tellurium Q

Au fost prezentate noile cabluri high end The Statement. 12 camere de auditii, inclusiv la cei de la VAC + Ascendo, au avut sistemele conectate cu cabluri Tellurium. Pentru cei de la Tellurium aceasta editie a fost un adevarat triumf comercial si de imagine.

Sambata

Nuprime

Au prezentat in camera lor de auditii noul amplificator Evolution One si au avut unul din cele mai bune sisteme audio de la aceasta editie. Sistemul a fost bazat pe clasicul lor integrat IDA 16. Sunetul a fost absolut ravasitor.

Creaktiv

Au avut prezentate mai mult rack-uri si am aflat ca fac produse custom, in functie de dimensiunea dorita, de asezarea electronicelor, etc.
Ca orice firma Germana respectabila, au atras atentia prin calitatea produselor si prin oferta generoasa.

 

 

 

La final, o scurta poveste despre cel mai bun sistem ascultat de noi la Munchen. Acesta a fost compus din Totaldac – sursa digitala si preamplificator, Absolare – amplificatoare mono, Totaldac D150 – boxe. Sunetul se prezenta asemeni unui miracol, pentru ca reusea sa transforme muzica intr-o experienta senzoriala reala. Am ascultat Leonard Cohen si aveam senzatia ca acesta se plimba in fata noastra, ba chiar mai mult, ca il putem atinge. Am plecat de acolo ametiti de atata frumusete si parca nu ne mai venea sa ascultam altceva.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: