Stire

Noul Amazon Fire TV Stick 4K suporta Dolby Vision, Atmos si HDR10+

Streaming 4K HDR pe un stick de 50 euro?

In timp ce praful incepea sa se aseze pe miscarea indrazneata a celor de la Amazon de a intra pe piata hi-fi multiroom, gigantul american a anuntat introducerea unui nou video streamer.

Fire TV Stick 4K face parte din noua generatie de stick-uri care il acompaniaza pe 1080p Fire TV Stick cu Alexa care a fost introdus in ultima parte a anului trecut. Asadar, va puteti lua la revedere de la Fire TV 4K box. Hardware-ul de streaming al celor de la Amazon se rezuma acum doar la un stick.

Amazon afirma ca noua versiune reprezinta cel mai puternic streaming stick de pe piata (fiind cu 80% mai puternic decat versiunea anterioara), dispunand de un nou procesor quad-core de 1.7GHz, de un cip wi-fi 802.11ac mult mai puternic si de o noua tehnologie a antenei pentru streaming 4k fara interferente si incarcari mai rapide.

Fire TV Stick 4K are nevoie de putere amplificata, pentru a putea suporta 4K, Dolby Vision, Dolby Atmos si HDR10+.  Acesta are un pas inaintea rivalului de la Google, Chromecast Ultra (£70), care suporta doar 4K si HDR… asta pana saptamana viitoare cand Google are un eveniment in care poate anunta cresterea vitezei, de asemenea.

De asemenea, Amazon pretinde ca vom putea gasi mai usor continut premium de pe platformaa Prime Video cu ajutorul noul device Alexa Voice Remote (care vine la pachet cu noul stick, sau care poate de asemenea sa fie achizitionat separat la un pret de 30£).

Doar rostind ‘find 4K movies’ catre Alexa Voice Remote, ati putea avea acces instant la mii de titluri Ultra HD.

Experienta TV Alexa voice control poate fi accesata, de asemenea, cu ajutorul unui dispozitiv Echo. Daca aveti doar un Fire TV, dispozitivul dumneavoastra Echo se va conecta imediat ce ati intrebat Alexa orice sintagma care include Fire TV.

In plus fata de facilitarea controlului vocal, Alexa Voice Remote ofera, de asemenea, butoane dedicate (power, volume si mute) pentru a putea controla televizoare compatibile, soundbar-uri sau receivere.

Fire TV Stick 4K este disponibile pentru pre-comenzi pe Amazon la un pret de 50 euro si va incepe sa fie livrat incepand cu 14 noiembrie.

Puteti gasi descrierea, caracteristicile complete, precum si pretul acestui produs aici link.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: