Aceasta recenzie este facuta de Dusty.ro

Cateva cuvinte despre NuPrime

NuForce a fost cumparata in 2014 de catre Optoma si in acelasi an cofondatorul NuForce a fondat alta companie numita NuPrime, impreuna cu fabrica ce asambla produsele NuForce. De atunci NuPrime a introdus pe piata produse care au castigat diverse premii acordate de reviste in domeniu.

Sa vorbim despre uDSD.

Ce este NuPrime uDSD?

Este un combo DAC-amplificator de dimensiuni foarte mici. Are o singura intrare digitala (USB) si 3 iesiri, una digitala (coaxial) si 2 analogice (2 X RCA si jack 3,5 mm). Trebuie mentionat ca intrarea digitala este in lateral, ceea ce este neobisnuit, iar iesirea digitala functioneaza fara ca unitatea sa fie pornita (din potentiometru). Iesirea RCA functioneaza doar daca unitatea este pornita si are volumul fix. Iesirea jack 3.5 mm, din fata, atunci cand este utilizata, opreste semnalul RCA si ofera control al volumului folosind potentiometrul. Trebuie folosit un port USB alimentat pentru a profita de toata puterea amplificatorului.

Specificatii

Ratele de esantionare: 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192, 352.8, 384KHz si DSD 64, 128, 256.
Rezolutie: 16-24 bits.
Putere iesire jack 3.5 mm: max 140mW x 2 @ 32 ohm (circuit balansat).
Interval dinamic: 98dB.
Rata S/N : 112 dB.
THD+N: 0.01%.
Alimentare: USB, 150mA, 5V.

Constructia

uDSD este realizat dintr-un aluminiu de foarte buna calitate. Este foarte usor si atat de mic incat incape in palma. Pe langa intrarile de care vobeam in descriere, in partea din fata mai gasim un potentiometru de calitate si 2 leduri care indica faptul ca se redau fisiere PCM sau DSD. DAC-ul porneste intorcand de potentiometru. Iesirile din spatele DAC-ului sunt de foarte buna calitate, solide si aurite. Cand il tii in mana simti ca e o singura bucata din metal, nu mai multe componente imbinate. Acest lucru iti ofera senzatia de produs de lux.

Setup

L-am testat in toate configuratiile cu exceptia iesirii digitale coaxial. Am folosit intrarea digitala pentru fisiere PCM si DSD. Iesirea analogica RCA am folosit-o pentru conectarea la iFI Micro iDSD Black Label. Iar iesirea analogica din fata (jack 3,5 mm) am folosit-o cu Sennheiser HD800, Audeze LCD2C, HiFiMan RE2000 si FiiO F9 Pro.

Pentru a observa subtilitatile acestui DAC am folosit ca termen de comparatie iFI Micro iDSD Black Label, fiind cel mai bun DAC pe care il am in acest moment. Pe toata perioada testarii am observat ca uDSD se incalzeste considerabil, dar fara a creea probleme de manevrare.

Am creat 2 zone in Roon pe care le-am grupat (iFi si NuPrime), asigurandu-ma ca ambele sunt la acelasi nivel de volum si redau aceeasi sursa (zonele in Roon reprezinta dac-urile si pot fi grupate astfel incat sa primeasca aceleasi date, in acelasi timp).

Sunet

Pe scurt: excelent! Ce ofera in plus fata de iFi? Spatialitate mai mare, micro detalii, inalte mai evidentiate si placute.

Pe piesa Infected Mushroom – Groove Atack am observat cele mai multe diferente si cea mai placuta surpriza: micro detaliile. Exista portiuni din piesa care contin frecvente in zona de sus a bassului care sunt redate excelent de uDSD. Ma simteam de parca ascultam pentru prima data aceasta piesa. Dupa micro detalii se observa inaltele mai pronuntate si placute, mai ales in a doua parte a piesei, unde sunt folosite mai mult.

Ascultand The Midnight – Days of Thunder am observat acuratetea bass-ului, spatialitatea mai mare si din nou inaltele placute. Exista doua portiuni importante in aceasta piesa: tobele clasice anilor 80 care sunt foarte dificil de redat corect de multe echipamente si trompeta care incepe dupa primul minut al piesei. Aceasta trompeta este redata foarte bine si controlat (pe unele sisteme poate fi suparatoare).

Si in final, pe piesa Eagles – Hotel California am observat spatialitatea mai mare (din nou) si redarea mai buna a instrumentelor de percutie.

Amplificatorul

Este capabil sa alimenteze IEMs (fara niciun fel de zgomot de fundal de la 16 Ω in sus) si casti pretentioase (300 Ω) fara probleme. Volumul pe HD800 este suficient dar incomparabil cu ce poate face iFi-ul folosind setarea turbo sau extra turbo. Pentru HD800 am tinut volumul aproape de maxim si am fost foarte multumit.

Concluzie

NuPrime uDSD rivalizeaza si depaseste la unele aspecte iFi Micro iDSD Black Label, ceea ce nu e usor de facut. Si o face la un pret mult mai mic. Bineinteles, iFi are multe alte avantaje si functii, dar vorbind strict de calitatea sunetului, pe mine m-a castigat uDSD. Sunt un mare fan al spatilitatii extinse si a micro detaliilor, iar uDSD mi le ofera. Datorita dimenisunilor, poate fi ascuns in spatele serverului media, daca e nevoie, sau poate fi folosit drept dac/amp de birou ocupand un spatiu foarte mic.

Merita cei 920 de RON? O, da! Cu varf si indesat! Imi poate inlocui iFi Micro iDSD BL? Nu, deoarece imi place prea mult functia XBass si puterea de amplificare, dar pot inlocui DAC-ul din el cu NuPrime uDSD.

Puteti gasi descrierea, caracteristicile complete, precum si pretul acestui produs aici link.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: