Ghid | Recenzii Stire

Philips OLED+ 903 cu sunet B&W – Recenzie

Ce spuneti despre un 4k OLED cu sistem de sunet Bower & Wilkins?

 

Verdictul nostru

Imagine OLED de ultima generatie si o calitate serioasa a sunetului? Suntem intrigati.

 

Pentru (PRO)

Noua imagine OLED imbunatatita de Philips

Sistem de sunet elegant

Sunet clar, plin, dinamic

 

Impotriva (CONTRA)

Pret premium

Concurenta serioasa din partea boxelor separate

 

Philips vrea sa ofere cea mai buna experienta TV, iar OLED+ 903 TV cu sunet de la Bower & Wilkins este urmatorul pas crucial. Cele doua companii s-au alaturat pentru a aborda problema spinoasa a sunetului lipsit de stralucire oferit de televizoarele scumpe cu ecran plat, si OLED+ 903 este primul rod al acestui parteneriat. Este vorba despre aceeasi imaginea precum in cazul lui OLED803, insa OLED903 adauga sistemul audio Bower & Wilkins.

Ideea este destul de simpla: know-how-ul in sisteme audio al celor de la B&W conlucreaza cu echipa de design si performanta imaginii a celor de la Philips, pentru a scoate pe piata un produs premium relativ accesibil. Televizoarele urmeaza sa fie lansate in luna septembrie, cu preturile:

55OLED803 – £ 1999

65OLED803 – £ 2999

55OLED903 – £ 2499

65OLED903 – £ 3499

 

Constructie

OLED+ 903 a fost dezvoltat pe baza OLED 803, care a fost lansat in prima partea a acestui an. Adaugarea semnului aditional “+” semnifica televizorul flagship al celor de la Philips si va fi de acum incolo o aparitie regulata, cu fiecare lansare anuala de televizoare noi. Desigur, in cazul de fata indica si aparitia surpriza a sistemului de sunet Bower & Wilkins, intrucat la nivelul imaginii nu exista nicio diferenta intre cele doua modele.

Aspectul este similar cu cel al unui soundbar integrat, un difuzor slim desfasurandu-se de-a lungul partii inferioare a televizorului. Chiar daca adauga cativa cm la design, arata in continuare foarte smart si discret. Mai mult decat atat, in spatele ecranului veti gasi inca doua radiatoare de bass si un difuzor central destinat frecventelor joase. Difuzorul este fabricat de danezii de la Kvadrat si este finisat cu panza transparenta acustic, de culoare gri inchis.

Interesant este ca dimensiunile televizorului au fost fixate inainte ca B&W sa se implice in proiect. Acest lucru nu este o noutate pentru Bower & Wilkins intrucat au o experienta vasta in industria auto, acolo unde specificatiile sunt de obicei impuse producatorului de componente audio. In schimb, B&W se concentreaza pe difuzoare si adapteaza sunetul la sasiu.

Ca rezultat, OLED+ 903 foloseste difuzoare complet noi in intreaga lume. Partea anterioara a tweeterelor din titan, cu dimensiune de 19 mm, este separata de partea principala a difuzorului si este fixata intern pentru a evita distorsiunile. Magnetul neodymium si conurile din fibra de sticla optimizate ajuta de asemenea. B&W se concentreaza pe adaptarea difuzoarelor la mediul dificil din interiorul unui televizor, purtand o multime de discutii cu privire la rigidizarea si incastrarea acestora.

Atat B&W, cat si TP Vision (compania mama a Philips TV) au lucrat la reglaj si egalizare, perfectionand sunetul, astfel incat ambele parti si-au atins obiectivele. In fond, scopul final al ambelor era de obtinere a unui “sunet real” din intermediul unui televizor. Si acesta este doar inceputul… parteneriatul isi propune sa se dezvolte si sa se extinda in urmatorii ani.

 

Specificatii

Noul flagship Philips OLED vine cu dimensiuni ale ecranului de 55 in si 65 in, situandu-se deasupra OLED 803, lansat cu restul gamei Philips 2018 TV la inceputul anului.

Setul include motorul de procesare P5 (a doua generatie a celor de Philips) si functionalitatea Ambilight – marca inregistrata a companiei. Tehnologia OLED 2018 a celor de la Philips promite o imbunatatire a performantei luminii de varf cu 10%, pana la 1000 Nits, iar noua specificatie Perfect Natural Reality are ca scop imbunatatirea continutului SDR, asigurand suport si pentru HDR10+.

La interior, intalnim sistemul de operare Android TV 10, procesorul quad-core si memoria extensibila de 16 Gb. Un upgrade la Android N la Android O este pe drum si va aduce controlul vocal Google Assistant si Amazon Alexa.

 

Sunet

Am fost invitati la o demonstratie amanuntita a performantei audio/video a noului OLED 903+, realizata de persoane din conducerea B&W si Philips. Am fost fericiti sa o comparam cu performantele OLED 803, dar si cu ale rivalilor de la LG, Panasonic si Sony.

Primul test a fost facut pe o versiune CD a Long Black Coat, interpretat de Bob Dylan. CD, ati citit bine – daca vreti sa ascultati diferente sonore, ar trebui sa utilizati o astfel de sursa. Sarim de la 803 la 903 pentru a vedea ce aduce in plus sistemul audio de la Bower & Wilkins.

Diferenta este clara. Inaltele suna mult mai deschis, fiind mai notabile atat in voci, cat si in corzi, in timp ce armonica este mult mai dinamica. Exista straturi de detaliu care nu pot fi resimtite la difuzorul standard al OLED 803, in timp ce notele de bass au un sunet mai cald si mai plin.

Trecem la ceva mai realist, un Blu-ray de la Blade Runner 2049 si din nou exista un impuls notabil pentru substanta generala a sunetului, ajutata de un bass mai profund si mai puternic cand se utilizeaza soundbar-ul B&W. Nu este vorba doar de gama inferioara a frecventelor, dar auzim noi straturi de detaliu atunci cand Officer K se prabuseste, trimitand sunete clare si ascutite care zboara spre noi.

 

 

Imagine

In mod previzibil, Philips pretinde imbunatatiri in aproape orice domeniu, de la reducerea zgomotului si imbunatatirea detaliilor, pana la o miscare usoara si o performanta mai buna a SDR. HDR10+ aduce mai degraba o cartografiere dinamica, decat statica.

Vedem noul motor Philips P5 comparativ cu modelul generatiei anterioare si, cu siguranta, pare capabil sa ofere imagini mai dinamice, cu nivele mai adanci de negru sau mai clare si luminoase de alb. Este cu siguranta o imagine mai vie, chiar si in fotografii generice de cer albastru si nori furtunosi. Noi eram deja fani ai modelelor de generatie anterioara, cum ar fi modelul 55POS9002.

In mod categoric, Philips a lansat modelul 803 ca pe un competitor veritabil al celorlalte OLED din 2018 (LG, Panasonic si Sony). Testele au aratat o multime de lucruri pozitive cu privire la noul 903, ceea ce ne intareste convingerea ca Philips a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a scoate pe piata cea mai buna versiune de televizoare.

 

Verdict initial

Specificatiile suna foarte bine pe hartie si suntem incantati sa va impartasim aceste prime impresii. Realitatea satisface asteptarile. Philips OLED cu sunet de la B&W este un concept entuziasmant pentru noi, mai ales ca imbunatatirea sunetului nu costa mai mult de 500 de lire.

Daca nu doriti un sistem separat AV sau hi-fi pentru a acompania televizorul dumneavoastra, dar sunteti in cautarea a ceva mai bun decat un soundbar de buget, se pare ca ati gasit solutia.

Produsele brandului Bowers&Wilkins va stau la dispozitie, cu specificatii, caracteristici complete, si preturi  aici link .

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: