Stire

Pioneer si Onkyo scot pe piata update-uri eARC si MQA

Cele doua brand-uri iau in calcul sa extinda suportul si garantia.

eARC (Enhanced Audio Return Channel) este o noua generatie de ARC, specificatie implementata la noul HDMI 2.1 si este in esenta o cale de transmitere a formatelor cu bitrate mai mare, precum Dolby Atmos si DTS:X, intre televizoare si soundbar-uri sau receivere AV.

eARC este o specificatie moderna, la fel ca si HDMI 2.1 (standard de care apartine), si abia acum incepem sa vedem primul val de hardware compatibil.

Intre timp, Pioneer a anuntat compatibilitatea eARC cu receiverele AV, SC-LX502 in 7.2 canale si VSX-LX503 in 9.2 canale, in timp ce Onkyo va implementa pentru prima data acest update pe receiverele AV, Onkyo TX-RZ830 si Integra DRX-5.2, ambele in 9,2 canale. Cu siguranta, vor urma mai multe modele.

Intre timp, suportul pentru MQA incepe sa apara pe mai multe kit-uri. De curand, un update al firmware-ului a oferit compatibilitate MQA streamerelor muzicale N-70AE si N-50AE de la Pioneer, dar si CD playerelor NC-50/NC-50DAB.

Nativ, toate cele 4 playere vor fi capabile sa redea muzica MQA cumparata de pe site-uri precum Onkyo Music si Highresaudio.

Pionner afirma ca spera sa aiba suport MQA pe mai multe produse home audio, gratie upgrade-urilor de firmware si promite ca va anunta noi disponibilitati in lunile care urmeaza.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: