Stire

Pioneer si Onkyo scot pe piata update-uri eARC si MQA

Cele doua brand-uri iau in calcul sa extinda suportul si garantia.

eARC (Enhanced Audio Return Channel) este o noua generatie de ARC, specificatie implementata la noul HDMI 2.1 si este in esenta o cale de transmitere a formatelor cu bitrate mai mare, precum Dolby Atmos si DTS:X, intre televizoare si soundbar-uri sau receivere AV.

eARC este o specificatie moderna, la fel ca si HDMI 2.1 (standard de care apartine), si abia acum incepem sa vedem primul val de hardware compatibil.

Intre timp, Pioneer a anuntat compatibilitatea eARC cu receiverele AV, SC-LX502 in 7.2 canale si VSX-LX503 in 9.2 canale, in timp ce Onkyo va implementa pentru prima data acest update pe receiverele AV, Onkyo TX-RZ830 si Integra DRX-5.2, ambele in 9,2 canale. Cu siguranta, vor urma mai multe modele.

Intre timp, suportul pentru MQA incepe sa apara pe mai multe kit-uri. De curand, un update al firmware-ului a oferit compatibilitate MQA streamerelor muzicale N-70AE si N-50AE de la Pioneer, dar si CD playerelor NC-50/NC-50DAB.

Nativ, toate cele 4 playere vor fi capabile sa redea muzica MQA cumparata de pe site-uri precum Onkyo Music si Highresaudio.

Pionner afirma ca spera sa aiba suport MQA pe mai multe produse home audio, gratie upgrade-urilor de firmware si promite ca va anunta noi disponibilitati in lunile care urmeaza.

Produsele acestor branduri pot fi gasite, cu specificatii, caracteristici complete, si preturi, aici Onkio, sau aici Pioneer.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: