Echipamente Audio | Video Prezentari Generale

Prezentare Network Player Auralic Altair

Astazi, lumea hi-fi ului a intrat intr-o era a post-discului audio, drept pentru care, avand in vedere ca au aparut sute de produse de playback online, multe branduri sunt la a doua, a treia, sau chiar a patra generatie de astfel de echipamente. In acest context, brandul Auralic scoate pe piata network playerul Altair .

Compania chineza Auralic Limited s-a implicat in acest segment de piata de poeste sapte ani,  scotand cateva astfel de aparate de streaming audio online. Modelul Altair combina intr-un singur pachet functiile unui amplificator DAC, streamer, precum si amplificator de casti, cu control de volum, permitandu-i sa functioneze si ca preamplificator de sistem digital.

In interior Altair este asemeni unui computer: platforma hardware este numita Tesla si dezvoltata de Auralic pentru streamerele lor Aries, este asezata pe o placa detasabila care include un procesor ARM Cortex-A9, cu patru nuclee, care ruleaza la 1GHz, 1 GB de memorie RAM, si 4 GB de memorie pentru stocare. Producatorul sustine ca aceasta configuratie face posibila o ulterioara modernizare a streamerului, permitandu-i sa faca esantionarea DSD-urilor, precum si optimizarea camerei.

De asemenea, în interiorul Altair se afla ceasul sau dublu-frecventa Femto Master Clock, care conduce un cip ESS Saber DAC. Tehnicienii Auralic spun ca abordarea cu dubla frecventa le permite sa optimizeze ceasul pana la viteze de esantionare la multipli de 44,1 si 48 kHz. Se poate adauga, de asemenea, o unitate HDD de 2,5 inch sau un disc SSD (opțional) pentru stocarea interna a muzicii.

Auralic se mandreste cu faptul ca Altair poate gestiona pana la 15 surse de intrare digitale, unele cu fir, altele wireless. Pe panoul din spate, incepand de la stanga, se afla mufele de iesire balansate (XLR) si nebalansate (RCA), fiecare fiind active tot timpul, ceea ce inseamna ca pot fi utilizate pentru un al doilea preamplificator / amplificator sau subwoofer. Alaturi de acestea se afla intrarile digitale (AES, coaxial, TosLink, USB 2.0) si iesirile: USB DAC (pentru ocolirea DAC-ului intern al Altair), HDD (pentru conectarea unui hard disk extern USB) si LAN (pentru funcsionare cu fir Ethernet si conectarea unui server de muzică DLNA / UPnP sau NAS). In dreapta se afla intrerupătorul principal de alimentare si priza de curent alternativ. In partea de sus si in dreapta  intrarilor si iesirilor se afla doua mufe mici pentru antenele (incluse) necesare wireless-ului.

Puteti gasi descrierea, caracteristicile complete, precum si pretul acestui produs aici.

 

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: