Ghid | Recenzii Video

Recenzie proiector Optoma UHD40

Proiectorul Optoma UHD40, premiat in 2018 de What Hi-Fi, prezinta o alegere excelenta de tehnologie de top, la un pret rezonabil. Ceea ce frapeaza la acest proiector, intr-o prima faza, este marimea. Cantarind doar 5 kg., este suficient de compact pentru a incapea pe orice masuta.

In partea de sus se gasesc controalele de zoom si focalizare, iar in spate cu siguranta veti gasi toate conexiunile asteptate. Astfel, exista doua porturi HDMI (una util marcata 4k), precum si o conexiune USB, unde se pot alimenta stick-urile de streaming. In ceea ce priveste sunetul, Optoma UHD40 are doua difuzoare de 5 W, si o mufa Jack, de 3,5 mm, are este in/out. Trebuie mentionat, totusi, ca difuzoarele incorporate se vor utiliza doar in caz de nevoie, sunetul scos nefiind pe masura calitatii imaginii oferite.

Telecomanda este extrem de intuitiva, tastele pentru comutarea inputurilor gasindu-se in partea de sus. Exista si o lumina de fundal, care se aprinde la fiecare apasare.

Din punct de vedere al imaginii, exista un cip de 12 mm, care, impreuna cu cele doua milioane de oglinzi reuseste sa redea pe ecran un 4k full, de 8,3 milioane de pixeli. Prin aceasta tehnologie, proiectoarele din gama medie pot reda Ultra HD, desi nu sunt nativ 4K. Majoritatea contentului HDR este sub forma HDR10, care necesita, printre altele, un spatiu de culoare BT.2020. Fiind capabil sa recreeze spatiul redus de culori Rec. 709, UHD40 desi poate accepta continut HDr, nu poate afisa pe deplin intreaga gama de culori disponibila.

Comutarea intre modurile HDR si SDR se face automat. Daca proiectorul detecteaza semnal content HDR, schimbarea se face imediat. Exista, de asemena un mod de conversie care adapteaza continul SDR la HDR, ceea ce face o imagine mai bogata, culori mai dinamice.

Optoma a echipat proiectorul cu o lampa de 2400 de lumeni, despre care se sustine ca are o durata de viata de 40000 de ore, la setarile sale maxime. Totodata, rata de contrast anuntata este de 500.000:1, cifra care arata destul de bine.

Proiectorul UHD40 aduce tehnologie de varf la o gama de pret accesibila. In concluzie, se poate spune ca producatorii rivali vor intampina dificultati sa egaleze aceasta performanta.

Puteti gasi descrierea, caracteristicile complete, precum si pretul acestui produs aici.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: