Cabluri | Conectica Prezentari Generale

Tellurium Q Statement – Prezentare

Incepand cu luna august 2018, AVmall are placerea de a va prezenta unele din cele mai avansate cabluri audio din lume, Tellurium Q Statement. Pentru a putea intelege ce inseamna aceste cabluri, este nevoie sa ne intoarcem in anul 2012. In acest an, inginerii companiei britanice Tellurium Q, au venit cu o teorie noua legata de modul in care semnalul este transmis intr-un sistem audio.
Teoria cablurilor Tellurium Q este foarte simpla in aparenta, dar in acelasi timp de o importanta covarsitoare. Totul porneste de la distorsiunile de faza induse de cabluri. Acestea apar la toate cablurile indiferent de cine le produce, pentru ca orice material, orice cablu, care face legatura intre doua componente ale unui sistem audio actioneaza ca un filtru. Inginerii de la Tellurium Q s-au concentrat pe eliminarea distorsiunilor de frecventa folosind o tehnologie ce permite schimbare sincronizarii. Cu aceasta metoda se obtine mai multa claritate si transparenta.

Teorie

Avem un cablu ce leaga doua componente, acesta se dovedeste ca este mai mult decat pare la prima vedere si ca intr-un anumit context cablul devine un filtru electronic. Ca sa putem intelege intregul proces, trebuie sa aflam ce este de fapt un filtru electronic. Un filtru electronic este o retea electrica care modifica caracteristicile amplitudinii sau ale fazei unui semnal in raport cu frecventa. In mod ideal, un filtru nu va adauga frecvente noi la semnalul de intrare si nici nu va modifica frecventele acestuia, dar va schimba amplitudinile relative ale diverselor componente de frecventa. Acest lucru este valabil pentru toate componentele unui sistem audio. Odata ce acceptati faptul ca sunetul rezultat din sistemul dumneavoastra este suma mai multor filtre electronice, puteti incepe sa va ganditi serios la construirea unei cai neutre pentru transportul semnalului intre aparate si boxe. Doar asa puteti avea sunetul transparent pe care tehnologia actuala il ofera, dar si pentru a pastra cat mai mult posibil semnalul initial nealterat.
National Semiconductor Corporation spune:
“ In mod ideal, un filtru nu va adăuga frecvențe noi la intrarea semnalului, și nici nu va schimba frecvențele componente ale acestui semnal, dar va schimba amplitudinile relative ale diferitelor componente de frecvență și / sau relațiile lor de fază. „

Tellurium Q Statement

Inca de la lansarea primelor cabluri a existat dorinta dezvoltarii unei serii cu adevarat uimitoare din punct de vedere tehnologic. Idea unei serii de cabluri, care sa aduca o transparenta a sunetului nemaintalnita in industrie, a inceput sa se cristalizeze in fiecare zi. In cele mai multe situatii firmele de cabluri ofera cabluri considerate transparente folosind argint 99,99% pur. Sa fie suficient acest amanunt? Aceasta este una din intrebarile de la care a pornit dezvoltare Tellurium Q Statement.
Oamenii cred ca pot privi o diagrana a conductivitatii materialelor, din care sa aleaga materialul cu cea mai buna conductivitate si apoi pot construi cele mai bune cabluri.

conductivity of metals sorted by resistivity

Din pacate nu este ata de usor. Daca ar fi fost valabila aceasta teorie, atunci am pune un fir de argint în locul cablului construit special pentru audio si am avea cel mai transparent conductor / conector in sistemul nostru. Dezvoltarea acestei noi serii a inceput cu sesiuni de teste, pentru ca doar asa, muncind din aproape in aproape, poti evalua corect rezultatele finale. In unele din primele experimente au fost testati conectori fabricati din argint pur. Au fost testati acesti conectori prin comparatie cu diferiti alti conectori dezvoltati de echipa Tellourium Q intr-un test orb. Argintul pur a avut rezultate inferioare raportat la un conector placat cu o anumita grosime a placarii. Sunetul era lent si lipsit de vigoare. Acel moment a fost dovada incotestabila, ca in dezvoltarea unui produs de top, nu trebuie sa pierzi din vedere realitatea obiectiva. Pana la urma un cablu este un filtru electronic si asa trebuie tratat. Fiecarea particica aflata in calea semnalului poate minimiza distorsiunile de faza. Pentru a te asigura ca la final vei avea cel mai bun produs, ai nevoie sa testezi fiecare detaliu al constructiei cablului in cat mai multe configuratii.
Pentru Tellurium Q Statement construcția cablului devine mai complexa. In incercarea de a oferi cablul perfect, echipa de dezvoltare a trebuit sa foloseasca intreaga experienta acumulata in laboratorul de cercetare. Seria Statement foloseste o structura geometrica formata din multipli conductori elicoidali, un amestec de diferite materiale cu proprietati electrice diferite, diverse materiale dielectrice și geometrii special dezvoltate pentru aceasta generatie de cabluri. Fiecare parte a proceselor implicate in dezvoltata acestei noi serii a fost studiata si apoi dezvoltata pana in cele mai mici detalii. Nici-un detaliu nu a fost lasat la voia intamplarii. Pentru aceasta serie se folosesc amestecuri de lipit diferite in functie de particularitatile cablurilor. Construcția si geometria este foarte specificată, ca și grosimea plăcii, ca si substantele chimice din baia de placare. Nu veti intalni finisaj lucios pentru ca am descoperit ca acesta este mai puțin conductiv din cauza aditivilor folosiți. Totul a fost gandit ca un set complex de ingrediente care devin mai mult decat suma partilor.
Aceasta serie a fost creata pentru cei cu sisteme audio extraordinare, pentru cei care si-au facut un scop din atingerea sunetului perfect. Daca sunteti in cautarea celor mai transparente, analogice si dinamice cabluri existente in acest moment in piata, atunci trebuie sa incercati seria Tellurium Q Statement in sistemul dumneavoastra.

 

Pret, specificatii, descriere puteti gasi aici

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: