Cabluri | Conectica Ghid | Recenzii Stire

Tellurium Q USB Silver Diamond – Recenzie

Una dintre principalele utilizări pentru orice cablu USB va fi ca o legătură dintr-un computer laptop cu scop general (una dintre cele mai proaste surse de muzică digitală pe care le puteți inventa) la un DAC decent. Ceea ce trebuie să facă un cablu USB este eliminarea – sau, mai degrabă, blocarea în primul rând a zgomotului inerent în orice laptop, înainte ca acesta să ajungă într-un DAC.

Nu uitați, laptopurile sunt dispozitive de utilitate generală și sunt superbe la a fi utilizate ca și computere. Ele sunt, de fapt, concepute să fie doar așa. Nu sunt concepute ca dispozitive muzicale specializate. Acest lucru înseamnă că, atunci când pe un laptop ascultați muzica dvs., este vorba și perioada de viață a unui hard disk în ceea ce privesc mișcările de memorie, supravegherea diferitelor ceasuri, verificarea cipurilor RAM, pre încărcarea diferitelor instrumente de sistem de operare, actualizarea altora de natură similară, actualizarea unor ferestre, etc.

Toate acestea necesită energie, toate acestea folosesc resurse și toate aceste resurse fac zgomot (și nu am menționat nici măcar un fan intern încă). Același zgomot care este apoi transferat pe tot calculatorul, inclusiv în playerul de muzică, care apoi se transmite prin cablul USB şi se propagă în DAC-ul dvs., mascând muzica ce provine de la acea cutie și reducând abilitățile de sunet ale sistemului vostru hi-fi și implicit boxele. În cazul în care cablul USB poate bloca zgomotul și doar transfera muzica și poate fi un operator eficient de semnal de bază, atunci veți avea o experiență muzicală mult mai plăcută. Am fost interesați să știm cum va funcționa semnalul în aceste condiții.

În ceea ce privește cablul în sine? Tellurium Q este reticent în dezvăluirea tehnologiilor sale de design din teamă de duplicare din alte echipamente (acest lucru se întâmplă, astfel încât cei de la TQ sunt probabil înțelepți în a păstra secret acest lucru). Deci, ce sună ca atunci?

 

Calitatea sunetului

Una dintre principalele sarcini ale oricărui DAC și, prin urmare, conectarea USB la o sursă digitală, este de a traduce fișierele de calitate CD. Este foarte frumos să asculți fișierele de sunet și sună mult superior, dar există atât de multă muzică de calitate CD, acolo, încât frecvențele de 16bit/44kHz domină sincer piața. Prin urmare, orice componentă digitală de orice formă trebuie să se ocupe de această rezoluție. Nu există nici un punct în care o sursă, un cablu DAC sau chiar un cablu USB să fie lentă la muzica cu o rezoluție mai mică și să vină la viață doar de la 24bit/96kHz și peşte pentru că, în termeni generali, viața digitală este încă dominată la 44,1kHz.

Am folosit cablul Silver Diamond cu o piesă energetică și dinamică,” Hedonism” de la Skunk Anansie. Am ascultat acest WAV, de pe un laptop, cu un sunet umflat și necontrolat, cu basul înfundând capătul inferior și sângerând în frecvențele superioare. Nu aici. Lucrul minunat în ceea ce privește Silver Diamond a fost cât de mult control a fost utilizat în controlarea frecvențelor potențial nesupuse. Da, a existat un bass puternic și amplu pe această pistă, dar a fost împins în spatele vocalului și în spatele altor instrumente. Nu s-a mișcat în fața a tot ca să domine. De asemenea, basul a fost focalizat, nu a fost niciodată înflorit și nu a fost introdus în mediană. Aceasta a însemnat că sunetele au fost comandate cu un nivel de spațiu pentru a da altor instrumente loc să se audă clar. Pentru că nu a fost aglomerat, a oferit, de asemenea, spațiu pentru reverb asupra corzilor de chitară, în timp ce subtilitățile vocale au fost recunoscute, livrând o direcție emoțională semnificativă.

Am încercat jazz la 24bit/96kHz şi piesa celor de la Sonny Thomas Rollins, „St Thomas”. Acesta este locul unde cablul a izbucnit la viață și a început să-și arate calitățile pentru că a excelat. Spre exemplu, saxul lui Rollins a avut un efect distinct, refulat, aeros, care a produs un simț uman distinctiv muzicii. Acest efect organic a fost adăugat în timpul soloului cu tamburi. Sunetul unui tip care lovea o bucată de piele întinsă peste un șasiu gol era într-adevăr real, prin Silver Diamond. Loviturile inițiale au răsunat ca un bețișor pentru a reflecta bastonul de lemn de pe piele, producând un sunet gol. A fost destul de încântător. Bass-ul, între timp, a avut o rezonanță fascinantă. Așa că am încercat încă un fișier de rezoluție mai mare, 24bit/176.4kHz ascultând piesa” Looking for a Home” de la Kevin Greeninger & Dayan Kai. Doi tipi, două voci, două chitare și asta-i tot.

Silver Diamond a fost pe tot parcursul ca o erupție cutanată. Ceea ce ieșea aici era separarea celor două voci. Cântând în armonie, a fost ușor să deosebim fiecare voce în entități separate, precum și să ne bucurăm de cea de-a treia voce, armonia însăși. Următorul a fost efectul subtil de susținere al chitarei și al efectului de zgârieturi pe măsură ce interpreții își mișcau degetele pe corzi. Aceste fragmente au fost clare și deschise cu acest cablu USB. În cele din urmă, a existat un sentiment excelent de atac sonic pe măsură ce o coardă a fost ruptă. O claritate tranzitorie care a sosit și a rămas într-o clipă.

 

Concluzia!

Un cablu USB deosebit de strălucitor, care înlătură zgomotul dăunător din ecuație, oferind DAC-ului dvs. o șansă mai mare de a oferi muzică de cea mai bună calitate, Tellurium Q Silver Diamond Waveform hf este un cablu universal pentru o gamă largă de soluții digitale. Ca atare, ar trebui să fie o parte obișnuită a setului de instrumente digitale.

 

Specificatii, pret, descriere puteti gasi aici

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: