Echipamente Audio | Video Stire

Yamaha anunta noile amplificatoare si preamplificatoare AV AI-Infused

Yamaha tocmai a anuntat ca va lansa luna aceasta cea de a 3-a generatie de preamplificatoare Aventage-series CX-A5200 AV si va continua cu amplificatorul companion MX-A5200 in decembrie.

Promitand un design fara compromisuri, preamplificatorul in 11.2 canale, CX-A5200 AV ($2,700), utilizeaza inteligenta artificiala (AI) pentru a optimiza automat performanta surround-sound pentru fiecare scena a unui film sau a oricarui tip de continut.  Preamplificatorul in 11 canale, MX-A5200 ($2,900), poate livra 150 W pe canal, la 8 Ohm (0.06% THD, doua canale conduse), cu un mod punte care mareste puterea de iesire a celor doua canale frontale (stanga/dreapta) pana la 200 W/canal.

Pentru optimizarea performantei home-theater de acasa, procesarea Surround:AI de la Yamaha analizeaza caracteristicile audio in timp real si face ajustari bazate pe comparatii cu scene referinta ale unor filme stocate intr-o baza de date special conceputa in acest sens. Procesarea, care se bazeaza pe elemente de sunet, cum ar fi dinamica, dialogul, efectele sonore, muzica de fundal si echilibrul canalului – sporeste inteligibilitatea dialogului, livreaza un sunet corpolent pentru scenele cu efecte de sunet imersive si ofera cea mai buna experienta posibila in scene cu scoruri muzicale mari.

CX-A5200 suporta controlul vocal prin intermediul dispozitivelor echipate cu Amazon Alexa si este dotat cu caracteristici de ultima generatie, incluzand sapte intrari HDMI 4K / Ultra HD HDMI cu protectie la copiere HDCP 2.2, trei iesiri HDMI, suport pentru BT.2020 – gama larga de culori video in 3 formate HDR (HDR10, Dolby Vision si Hybrid Log-Gamma) – Dolby Atmos si DTS:X (decodare surround-sound cu pana la 7.2.4 canale procesate). Yamaha si-a actualizat, de asemenea, algoritmii Cinema DSP HD pentru a spori dimensiunea verticala a campului sonor.

Alte specificatii de dezvoltare a performantei includ YPAO (Yamaha’s Parametric room Acoustic Optimizer), care utilizeaza calcule precise 64-bit EQ pentru a analiza si compensa imperfectiunile unei camere acustice, RSC (Reflected Sound Control) – procesare pentru a imbunatati claritatea audio prin controlarea reflectiilor de inceput ale sunetului, doua DAC-uri 32-bit ESS SABRE PRO Premier, intari si iesiri XLR echilibrate si compatibilitate cu sisteme home-control de la Control4, ELAN Home Systems, RTI, etc.

Preamplificatorul accepta streaming Bluetooth, este compatibil cu Apple AirPlay si cu platforma audio wireless multi-room Yamaha MusicCast, ofera acces la internet si la o serie de servicii de streaming, inclusiv Pandora, Spotify, SiriusXM, Deezer, Tidal si Napster – toate acestea putand fi controlate prin aplicatia Yamaha MusicCast.

Amplificatorul companion MX-A5200 propune un transformator toroidal, high-output, supradimensionat si doua capacitoare in bloc, de mare capacitate, special concepute pentru a se asigura ca puterea este livrata cu suficient spatiu de trecere. Partea stanga si cea dreapta a amplificatorului sunt izolate din punct de vedere fizic si electric pentru a imbunatati separarea canalelor si pentru a imbunatati raportul semnal – zgomot, in timp ce constructia cu cadru rigid si baza dubla a fost conceputa pentru a elimina transmisia vibratiilor degradante ale sunetului.

Cu 11 canale, amplificatorul poate conduce un sistem home-theater in acelasi timp in care conduce boxele din alta incapere.

Ambele produse prezentate au specificatii, preturi si detalii complete aici CX-A5200 si aici  MX-A5200 .

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: