Echipamente Audio | Video Prezentari Generale

Nagaoka & Tonar International BV – Prezentare Generala

Pentru ca iubim muzica ascultata pe disc de vinyl am ales sa distribuim unele din cele mai bune doze de pick-up din lume, Nagaoka – Japonia, si poate cel mai importanta furnizor european de produse destinate pasionatilor de vinyl si pick-up, Tonar International BV – Olanda. In dorinta de a va oferi toate detaliile legate de produsele comercializate de noi, astazi va prezentam o scurta istorie a celor doua firme.

Nagaoka

Nagaoka este unul din liderii mondiali in produse și accesorii audio și phono. Firma japoneza produce doze de pick-up si accesorii sub nume propriu, dar si in regim OEM pentru numeroase companii renumite. Este unul dintre ultimii producatori inovatori care ofera o gama completa de produse dedicate pick-up(lui) pe o plaja care satisface nevoile mai multor segmente de buget si performanta. Compania a fost infiintata in anul 1940 si avea ca principala activitate producerea de componente de inalta tehnologie pentru ceasuri. La inceput au lucrat pentru marii producatori de ceasuri cum ar fi Seiko, Citizen, Orient. In anul 1967 Nagaoka a produs prima doza stereo de tip ribbon destinata industriei audio hifi. Succesul acestui prim produs a fost atat de mare, incat a fost nevoie de o extindere a facilitatilor dedicate productiei de componente audio hifi.
Cu o istorie intinsa pe mai mult de 70 de ani, se poate spune ca producatorul japonez este o parte importanta a traditiei discului de vinyl. Intregul proces de manufacturare al produselor Nagaoka este realizat cu tehnologie de ultima generatie. Fie ca este vorba de componente ca varfuri de diamant, cantilere, magneti de cobalt si samariu, bobine, sau de produse finite, totul este realizat in fabricile proprii.
Inginerii japonezi considera acul dozei ca fiind cea mai importanta veriga dintr-un sistem audio ce foloseste inregistrari pe disc de vinyl, pentru ca acesta capteaza informațiile stocate în canelurile vinilului si traduce aceste informatii in curent electric. Calitatea și forma acului, alaturi de tolerantele procesului de fabricatie sunt foarte importante, pentru a asigura o traducere a informațiilor aflate in caneluri cat mai perfecta si pentru a nu se pierde sau adauga informatii in acest proces.

Dozele Nagaoka sunt construite cu ideea bine conturata de a oferi pasionatilor sunet cu adevarat analogic. Pentru a atinge acest deziderat in constructia acestora se folosesc materiale ultra-performante cum ar fi magnetii de cobalt.
Dozele Nagaoka sunt iubite de pasionati pentru acuratetea lor, pentru reproducere egala a sunetului in toate intervalele de frecventa, de la tonurile foarte adanci pana la notele analte de cristal, accentuand si separand in mod clar fiecare detaliu, oricat de mic, de la instrumentele muzicale pana la vocile artistilor. Precizia dozelor pastreaza toate detaliile muzicii corect separate, astfel incat fiecare detaliu sa poata fi auzit clar.
O istorie de saptezeci de ani asteapta sa intre in casa dumneavoastra si sa va ofere sunet de cea mai buna calitate.

Tonar International BV

În 1954, compania Tonar a fost fondata ca furnizor OEM, specializata in domeniul produselor sintetice de safir, cum ar fi rulmentii pentru ceasuri, contoare de gaz si alte instrumente. Aceste componente au fost vandute utilizatorilor industriali. Curand, un producator de doze pick-up a fost interesat de o colaborare in domeniul audio. Acesta dorea ca acele pentru dozele sale sa fie produse de Tonar International BV. Primul pas spre o activitate in domeniul audio a fost facut. De atunci firma continua cu succes sa produca diferite componente in regim OEM, pentru diferiti producatori de doze, doze si ace proprii, dar si o multime de alte produse pentru iubitorii discului de vinyl.
Tonar este un furnizor OEM pentru toate tipurile de ace de doza, cum ar fi acele de tip safir si diamant. Produce si furnizeaza varfuri pentru ace de doza in forma sferica, eliptica si liniara. De asemenea manufactureaza cantilevel-uri de aluminiu si bor, magneti și bobine mici foarte puternice.
Cu o experienta de peste 60 de ani, Tonar a devenit unul din cei mai renumiti specialisti la nivel mondial in domeniul acelor de doza fonografica, acelor originale, dozelor fonografice și accesoriilor pentru vinyl. Linia de produse curenta consta in mai mult de 3000 de ace de schimb si ace originale, precum și mai mult de 1000 de tipuri diferite de doze fonografice, atat în forma speciala, ½ inch mount, T4P plug-in, cristal, ceramica, moving magnet, doze tip fier si doze mobile.

Dozele si acele fonografice produse de Tonar International BV sunt utilizate în principal in pick-up(uri) audio hi-fi, dar si în telefoane cu patch-uri de RPM de 78 RPM, pick-up(uri) vintage, juke boxes, dar și de unii din cei mai celebri DJ din lume. De asemenea, firma olandeza ofera o gama completa de accesorii pentru curatarea si pastrarea colectiei de vinyl-uri.

Va asteptam in showroom sa incercati produsele celor doi producatori, fie ca este vorba de doze de pick-up sau de produse de intretinere a colectiei dumneavoastra de discuri de vinyl.

O larga varietate de produse Nagaoka puteti gasi aici link, iar pentru brandul Tonar aveti la dispozitie spre studio intreaga gama aici link .

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.

Citeste si: